Strzały z tłumika (?)

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy On Road, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: bohas

Gost

Strzały z tłumika (?)

Post autor: Gost »

Witam mam pytanko, a więc

Dziś po pracy wracałem swoją suzą (GSX600F) do domku z Gdyni do Gdańska. W baku miałem już niewiele paliwa i po przejechaniu około 2km obroty nagle spadły do 0 ,gdy dodałem gazu wszystko wracało do normy. Myślałem że zaczyna się dławić z powodu braku paliwa więc zjechałem na stacje i zalałem do pełna.

Gdy już sobie zadowolony jechałem dalej objawy powróciły i moto nawet gasło a gdy puszczałem go ze sprzęgła żeby zaskoczył i dodałem gazu TO jak nie pierdykną z tłumika to sam prawie ze strachu spadłem z siodła ,a taksówkarz obok miał zawał serca :P i tak około z 4-5 razy! (raz w środku Sopotu musiał akurat strzelić tuż obok patrolu z suszarką) dalej już jechałem w miarę powoli nie przekraczając 4tys obrotów i jakoś się doturlałem na miejsce.

i teraz tak ostatnio jakieś tydzień temu byłem na warsztacie i synchronizowałem gaźniki lecz mechanik wyją filtr paliwa ponieważ był już do niczego ,a nie miał na stanie nowego więc aktualnie nie mam filtra paliwa! o czym zapomniałem aż do dziś :roll: czy to może być przyczyna? Proszę o pomoc

Pozdrawiam
Loser

Post autor: Loser »

Jak na moj gust - problem ze swiecami lub zaplonem. Strzaly z tlumika oznaczaja, ze chwilowo zostaje przerwany zaplon, przy doplywie paliwa. Wykrec, sprobuj oczyscic... Moze bedzie rezultat.
cosmo

Post autor: cosmo »

chociaz mam krotko moto...ale ja tak mialem jak raz zatankowalem kolo Dęblina, moto prychal,kichal, i jakis taki niemrawy....gdy na nowo zatankowalem juz w innej sieci paliwowej moto ozyl i juz nie prychal :wink:
lukaszny

Post autor: lukaszny »

W GSXFie trudno o tak szybkie zapchanie gaznikow pomimo wyjecia filtra paliwa, bo gesty filtr znajduje sie na rurakch kranika wewnatrz zbiornika paliwa.

Rowniez stawiam na problemy ze swiecami lub cos z elektryka.
gruby

Post autor: gruby »

tak jak mówiłem Ci telefonicznie ... sprawdź boczną nóżke, która może być luźna na sprężynie i przy większej predkości odskakuje, wraca i strzał gotowy ...
Gost

Post autor: Gost »

tak gruby to raczej na 90% to ,wczoraj podwiązałem ją sznurkiem do podnóżka żeby nie śmiała drgnąć i pojechalem dać suzi troszke w palnik. Efekt :jak narazie objawy całkowicie znikły ! IHA :lol:
gruby

Post autor: gruby »

ja ci dam w palnik ... :twisted:
ODPOWIEDZ