Szukam rzeczoznawcy-odprawa celna

Dział dla Braci z województwa mazowieckiego. Możecie tutaj zamieszczać info tj. imprezki regionalne, adresy lokali i serwisów etc. w Waszym województwie.

Moderator: Shenson

radez9

Szukam rzeczoznawcy-odprawa celna

Post autor: radez9 »

Urząd celny zażyczył sobie opinii rzeczoznawcy na potrzeby odprawy celnej. Znacie jakiegoś rzeczoznawcę, który sensownie opisze motocykl ??? (opis uszkodzen itd)

Sprawa oczywiście bardzo pilna.

Jak by co to tel. do mnie 668 139 734
herbatnik

Post autor: herbatnik »

Nie wiem co tam masz dokładnie ale powiem tak Jeżeli motocykl nie ma przejechane 6tys km i nie jest starszy niż 6 miesięcy to jest to nowy śr. transportu za który trzeba zapłacić 22% od ceny na umowie i nie ma znaczenia czy masz go w dwóch workach czyli na pierwszym przeglądzie trzeba zadbać o to aby diagnosta przawidłowo odczytał stan licznika :lol: ja o tym nie wiedziałem i będzie mnie to sporo kosztować, A o rzeczoznawce warto zapytać w stacji kontroli pojazdów
radez9

VAT trzeba zapłacic - bo przebieg ma mały. Cała kwestia leży w wycenie: bo nie mogą policzyć wartosci tak jak za fabrycznie nowy skoro jest powypadkowy. Ale różnie można te uszkodzenia opisać...
figer
BS Brother
BS Brother
Województwo: mazowieckie

Post autor: figer »

Jak jestes w Gdansku i tam potrzebujesz rzeczoznawcy, to lepiej zapodaj temat na tamtejszym subforum
ObrazekObrazek
radez9

figer pisze:Jak jestes w Gdansku i tam potrzebujesz rzeczoznawcy, to lepiej zapodaj temat na tamtejszym subforum
Ja w Gdańsku - moto w Wawie :-).
Emil
Moderator
Moderator
Lokalizacja: Warszawa/okolice ("na wschód, tam gdzie cywilizacja")
Polubił posty: 5
Otrzymane Polubienia: 15

Post autor: Emil »

wez jakiegos speca z pzu - jak Ci wyceni to wyjdzie, ze urzat celny powinien Ci jeszcze doplacic :hahaha:
pozdrawiam,
Emil

. . gix 1.6 . . . Duża moc nie zwalnia od myślenia . . . było i się zmyło, jest pomarańczowo-czarny robal
artuross

Re: Szukam rzeczoznawcy-odprawa celna

Post autor: artuross »

radez9 pisze:Urząd celny zażyczył sobie opinii rzeczoznawcy na potrzeby odprawy celnej. Znacie jakiegoś rzeczoznawcę, który sensownie opisze motocykl ??? (opis uszkodzen itd)

Sprawa oczywiście bardzo pilna.

Jak by co to tel. do mnie 668 139 734
witam
Wystarczy pierwszy lepszy serwis z wycena i Celna da Ci spoqj z zanizona wartoscia:)

Pozdrawiam
Emil
Moderator
Moderator

Re: Szukam rzeczoznawcy-odprawa celna

artuross pisze:Wystarczy pierwszy lepszy serwis z wycena i Celna da Ci spoqj z zanizona wartoscia:)
wlasnie nie jestem pewien
we wszelkich sprawach z sadami/pzu itp opinia serwisu, nawet oficalna, autoryzowana itd byla traktowana tylko jako info dodatkowe, wlasciwie nic nie znaczacy papierek

ale jak to wystarczy to na pewno bedzie Ci latwiej zdobyc (i wszelkie uszkodzenia bedziesz mial dokladnie wypisane, a nie jak robia ci "rzeczoznawcy" sadowi)
pozdrawiam,
Emil

. . gix 1.6 . . . Duża moc nie zwalnia od myślenia . . . było i się zmyło, jest pomarańczowo-czarny robal
radez9

Pies był pogrzebany gdzie indziej - rzeczoznawca (nawet pierwszy lepszy z PZMOT) napisze co będziesz chciał - zatarty silnik, spalona elektryka, uszkodzony komuter itd. Wartość moto spada katastrofalnie :-). Ale jeśli spadnie zbyt mocno celnik może stwierdzić że to złom i nie wpuścić do kraju. Tak więc trzeba mieć dobrego celnika.

Tak czy inaczej - sprawa już załatwiona, co oznacza że dzisiaj odwiedzam UM w celu rejestracji :-)
figer
BS Brother
BS Brother

A pochwalisz sie - dla siebie czy na handel. Co sciagnoles?
ObrazekObrazek
Emil
Moderator
Moderator

figer pisze:A pochwalisz sie - dla siebie czy na handel. Co sciagnoles?
a to Ty nic nie wiesz?
wybieralismy z Radkiem sciga 600 dla niego
wyszlo, że ze wszystkich 600tek wszystkich firm najlepszym kompromisem (miedzy moca na dole/gorze/torem i turystyka) jest gsxr... 750 :lol:

tutaj się wywnętrzałem w trakcie: http://www.bractwo-suzuki.com.pl/forum/ ... php?t=4488 (można by rzec "parrrtt of de processs" ;) )
tam jeszcze sie przewinelo 636 i ogolnie mozna z cala swiadomosica stwierdzic, ze suzuki najlepsze - zostalo wybrane swiadomie i po "pelnej analizie rynku" :twisted:
pozdrawiam,
Emil

Rybka

Post autor: Rybka »

No i radez podpadłeś teraz 8) ...co się nie chwalisz, że kupiłeś najzaje...mod.studi motocykl i pojemność :twisted: :jumpie:

GRATULUJE :D ... nio i czekamy, żeby bestie zobaczyć jak najszybciej na najbliższym spotkaniu, aaaaa i trzeba ją opić :beer:
radez9

Chwila, chwila - Emil to nie takie proste. :-)

Kupiłem 750 ale mam 600 :-) Po zawirowaniach w celnym zdecydowałem sie zamienić uszkodzoną 750 na całą i odprawioną 600. Szkoda trochę tego momentu obrotowego z dołu, ale nie narzekam. Jeździ rewelacyjnie. Jutro rejestruje to może jeszcze zdażę sie pochwalić.
figer
BS Brother
BS Brother

radez9 pisze:Chwila, chwila - Emil to nie takie proste. :-)

Kupiłem 750 ale mam 600 :-) Po zawirowaniach w celnym zdecydowałem sie zamienić uszkodzoną 750 na całą i odprawioną 600. Szkoda trochę tego momentu obrotowego z dołu, ale nie narzekam. Jeździ rewelacyjnie. Jutro rejestruje to może jeszcze zdażę sie pochwalić.
Eeeeeeee, no 600 fajne, ale 750 fajniejsze. Musiala byc straszna kila w UC, ze wziales 600 :roll:
ObrazekObrazek
Emil
Moderator
Moderator

Radek tak kokietuje - bo cFaniak chce w gixercup wyladowac w nizszej klasie z najbardziej wypasiona maszyna :lol:
pozdrawiam,
Emil

ODPOWIEDZ