Pie****na policja!!

Dział dla Braci z województwa mazowieckiego. Możecie tutaj zamieszczać info tj. imprezki regionalne, adresy lokali i serwisów etc. w Waszym województwie.

Moderator: Shenson

Malisz

Pie****na policja!!

Post autor: Malisz »

Ludzie ...Bracia....to co mnie otatnio spotkało to ludzkie pojęcie przechodzi...
Miałem mała przycierke autem ale sprawca nie przyznał się do winy i zostałem zaproszony na ul.Waliców do WRD Warszawa w celu złożenia zeznań..
Pogoda była wyjatkowo ładna mimo ze temp. niska postanowiłem przewietrzyć Gixxera...
Jadę..
zaparkowałem pod wejściem do KP WRD..wchodze zameldowałem się u dyżurnego..złozylem zeznania..wracam chce się wymeldować u w\w dyżurnego a on mnie prosi o prawo jazdy...daje prawko...Zaprosił mnie na zewnątrz...wyszliśmy..pyta czy to mój motor...Jasne że mój odpowiedziałem,,..
poprosił o dowód rej i OC..dałem mu to..a on do mnie że mi dowód zatrzymuje i nakłada na mnie mandat karny wysokości 200zł za niesprawność techniczna jaką jest zły stan ogumienia... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Co?????? Pytam..zaczeła sie slowna przepychanka...
okazało się że jeden z trzech naczelników WRD nie lubi motocyklistów i właśnie od niego poszedł rozkaz by mnie kontrolować i zatrzymać dowód rej....Nie wyobrażacie sobie jakie za przeproszeniem wkur...mod.studi mnie ogarneło...
Ale to jeszcze nic ..dostalem pokwitowanie za dowód i zakaz dalszego poroszania się pojazdem...pomyslałem pchnę Suzi za róg wsiądę odpalę i do domu pojadę ...A co się okazuje że pchanie motoru=jego prowadzenie i jeśli mnie zatrzymają jak pcham motor którym nie mozna się poruszać to wlepia mandat i zabiora motor na parking... :shock: :evil: :evil: ...To ta KU**A naczelnik kazał jakiemuś aspirantowi stać przy mnie i pilnować żebym nie ruszył motoru....Zadzwoniłem po brata..przyjechał dostawczym...motor na samochód..odjechaliśmy ze 300 m..motor z samochodu...i jazda do stacji obsługi pojazdów...za 20 zł zrobiłem przegląd ..bo oczywiście ogumienie było OK...i walę do domu..w samochód i do WRD...wchodze do dyżurnego daje mu kwity i proszę o zwrot dowodu..on z kwitami gdzieś zniknął na chwile i wraca z jakimś koleszką....Naczelnikiem..tak tym samym przez którego straciłem czas nerwy i pieniądze..pyta mnie czy jestem motorem bo chciałby sprawdzic czy opona został zmieniona.. Na to ja :piii: że jestem samochodem i chce dokumenty od motoru..znów przepychanka z tym ch..mod.studi naczelnikiem...Przedstawiłem mu jak jego osoba wygląda w moich oczach...że jest zerem..zacofanym wieśniakiem i że inteligencja moich kanarków mogła by przytłoczyć jego marną osobę...Zapienił się jak szampon bambino..oddał dowód....po czym oddaliłem się z tego piiiiii chlewu.."piiiii" jakim niewątpliwie od tego dnia jest dla mnie WRD na ul.Waliców w Warszawie
JE**Ć :cop:
Antoni
Śmigająca po niebiańskich trasach
Województwo: mazowieckie

Post autor: Antoni »

Nie wiem jak wyglada tryb postepowania, ale spokojnie kwalifikuje sie do zlozenia skargi na takie zachowanie.
pozdrawiam,
Antoni
GSX-R 1000 K5
Kisiel

Post autor: Kisiel »

Witam,

Malisz, skoro piszesz, że ogumienie było ok, to na jakiej podstawie stwierdzono niesprawność techniczną o zatrzymano Ci dowód?
Mandatu trzeba było nie przyjąć, poprosić o zapisanie na pokwitowaniu zatrzymania dowodu danych opony, zrobić jej badanie i udowodnić to ziutkom przed sądem grodzkim.
Wiem, czas, nerwy i koszty, ale honor nie ma ceny...
Współczuję, złożyłbym skargę.
pozdrawiam!

Kisiel
Malisz

Post autor: Malisz »

Zły stan ogumienia stwierdziło trzech policjantów....moje zdanie przeciwko ich opini nic nie znaczy...
A skarga będzie napisana....Wszyscy to samo mówią
A co do sprawy w grodzkim to oczywiście będzie bo mandatu nie przyjąłem
A co do...stanu opony to u mnie zawsze jest ok...i ta też jest OK..ale ja musiałem szybko sprawę załatwić by odebrać dowód bo następnego dnia przyjechał klient po Suzię ...i tak nie kupił bo nie mial tyle $$$ ..ale jak by miał tyle kasy ile ja za motor chce to sprzedać bym nie mógł nie mając dowodu rejestracyjnego....
Jeśli chodzi o honor to czasami barana można upokorzyc tak bardzo że nawet w jego własnych oczach będzie wygladał jak kupa gówna...i nie trzeba wcale po sądach się z nim ciągać....
Ostatnio zmieniony wt, 14 lis 2006, 11:45 przez Malisz, łącznie zmieniany 1 raz.
Gixxer

Post autor: Gixxer »

Na pokwitowaniu kazalbym sobie wpisac godzine,moto na dostawczaka i na przeglad.Na przegladzie tez kazalbym sobie wpisac godzine i z powrotem do tych ch*ji.Zagrozilbym sadem jesli natychmiast nie oddaliby dowodu wraz z pokryciem kosztow przegladu,straconego czasu i paliwa w dostawczaku.

Kolega mial podobny przypadek (tyle ze z autem) i zrobil tak jak napisalem,wszystko mu pokryli :wink:
Broda
Lajtowy Motonita
Województwo: -

Post autor: Broda »

o to qr... :evil: czytajac to, normalnie sie zagotowałem, zrobiłem fioletowy... arghhhhh..... obciazyłbym ich wszystkimi kosztami, zozył skarge, i odwoła sie... P.s. Malisz rewelacyjny opis :twisted:
Lokalny diler opium
opium*-bo motocykl jest jak narkotyk
adu
BS Brother
BS Brother
Województwo: łódzkie

Post autor: adu »

Az sie krew gotuje, czytajac cos takiego! Zawsze znajdzie sie ktos, kto jest zwyklym taboretem! No, ale coz..... Taki nasz los.... Dla niektorych zawsze pozostaniemy satanistami na motocyklach! :evil:
J... mustangówka 50, XF650 Freewind, K... ER-6F, GSX-R 1000, B... F700GS, GSR600, GSR750, B... R Nine T
Grass

Post autor: Grass »

Fatalne nadużycie :evil:

Z nimi się nie szczyp, spróbuj napisać do stołecznego wydziału inspekcji i kontroli (tam mają zespół skarg i wniosków) na Nowolipiu. Cóż, biurokracja, niestety :( ale może się uda. Oby!

pozdrawiam
Grzechu

Post autor: Grzechu »

Ja pier.... ale ZAGOTOWAŁEM :furia: !!!!!!
Kondziu

Post autor: Kondziu »

Dokładnie takim postępowaniem "władza" paracuje na swą i tak już kiepską opinie. Tak samo jak wśród motocyklistów znajdą się wariaci robiący opinie całej reszcie normalnych motonitów. Cóż , oby takich ludzisków było jak najmniej , bo przykro się czyta , że kolejny raz ktoś , komuś musi coś(wyższość) udowodnić.
karus

Post autor: karus »

co za skur#$#. Napewno kosztowało Cie to wiele nerwów,
dobrze że nie doszło do rękoczynów :evil:
sim

Post autor: sim »

Na pohybel :beat:

A nie ma wsrod Siostr i Braci lub sympatykow jakiegos dziennikarza? Moze by jasnie tfu... naczelnikowi (niech go kaczka kopnie) zmontowac jakas prowokacje?
legion

Post autor: legion »

zly policjant , zly ! Roztrzelac chama......Malisz zapraszam do szczecina ! u nas glowny komendant jezdzi moto wiec mamy spoko (oczywiscie nie przeginajac palki ! ) Przychylam sie do wiekszosci: zloz skarge ! jam ci swiadkiem ze moto sprawne w 200 (!) % bylo i ten policjant ( no widzialem na wlasne oczy) sie uwzial i jeszcze ci moto porysowal nieumiejetnie badajac stan tech . :twisted:
Bor

Post autor: Bor »

Też się zagotowałem, Cóż Malisz współczuję ci, zgadzam się że po ....eńców nie brakuje nigdzie. Powinnienneś złożyć sargę, teraz to trochę po ptakach, będzie trudno udowodnić, trzeba było faktycznie poprosić o wpisanie nr niesprawnej opony. Malisz nie zgadzam się tylko z końcem Twojej wypowiedzi. Od razu powiem, jestem prokuratorem, znam wielu policjantów i czarne owce są wszędzie, a szef łódzkiej policji jest zagorzałym motocyklistą, i myślę że w Łodzi byśmy to szybko wyjaśnili jak powinna wyglądać opona motocyklowa, pozdrawiam, w razie jakichkolwiek problemów wyślij majla lub prov, co będę mógł to doradzę
studi

Post autor: studi »

napisz skargę:

po pierwsze: masz takie prawo
po drugie: nie mógł Ci zabrać dowodu, bo pojazd nie był w ruchu!!!
po trzecie: to samo z mandatem - nie ma ruchu - nie ma wykroczenia !!!
po czwarte: pokwitowanie na dowód wydaje się na określony czas, więc jeśli dostałeś zakaz to chyba była ona w całkowitym rozkładzie...
po piąte: to czy zmieniłeś ogumienie nie miało znaczenia, bo "naczelnik" nie podważyłby decyzji diagnosty...

tak czy siak, nie rozumiem dlaczego nie przyjechałeś motocyklem i nie odebrałeś dowodu , wcześniej oczywiście nie przyjmując mandatu...

ps.1
3/4 wrd jeździ na moto - więc nie wiem skąd taka niechęć do nas?

ps.2
braciszkowie, nie dawajcie upustu swoim nerwom ,bo to nie jest potrzebne...

ps.3
Malisz napisz skargę i wyluzuj...
ODPOWIEDZ