GSXR 750W z 1995r nie pali :(
Moderator: Emil
GSXR 750W z 1995r nie pali :(
Witam dziś jakoś z rana korciło mnie aby odpalić moto w sumie to nie ma owiewek bo poszły do lakieru ale wszystkie inne podzespoły do zapalenia są !!!
Więc włożyłem naładowany akumulator otowrzyłem ssanie przekręciłem kilka razy aby zassał i no i kręce a tu tylko takie jak by chciał zapalić ale nie apli tylko odbija moto stało ponad 3 miechy bez ruszania ale przed 3 miesiacami paliło i jeździło jak złoto więc co się mogło stać czy się zastał czy nie wiem nie może paliwa zasać albo to tak długa trwa męczyłem się z pół godziny i ciągle taki odbijanie Co zrobić aby moto zapaliło macie może jakis sposób ???
Mam GSXR 750W z 1995r !!!
Więc włożyłem naładowany akumulator otowrzyłem ssanie przekręciłem kilka razy aby zassał i no i kręce a tu tylko takie jak by chciał zapalić ale nie apli tylko odbija moto stało ponad 3 miechy bez ruszania ale przed 3 miesiacami paliło i jeździło jak złoto więc co się mogło stać czy się zastał czy nie wiem nie może paliwa zasać albo to tak długa trwa męczyłem się z pół godziny i ciągle taki odbijanie Co zrobić aby moto zapaliło macie może jakis sposób ???
Mam GSXR 750W z 1995r !!!
Ja miałem podobnie tez zarzuciło świece jak cholera w ogóle nawet odezwać się nie chciał ale popróbowałem kilka razy na pycha bo w tedy robi bardzo mocną iskrę bo rozrusznik nie kręci, Po paru razach stanąłem i zacząłem kręcić tylko nie dodawaj gazu bo znowu zaleje na ssaniu, pokręciłem chwile i wreszcie załapał. Ale jak masz hwile to napewno leprza metoda wykręcić i przeczyścić.
-
- Podpatrywacz
- Województwo: świat i okolice
- Kontakt:
Ja robie zupełnie tak samo.....chwile kręce go "na sucho" bez sania i bez gazu....troche zaskoczy i gaśnie.
Później na pół ssania...i zaczyna chodzić....stopniowo wiecej ssania i troche gazyu...śmiga jak sam zły
Później na pół ssania...i zaczyna chodzić....stopniowo wiecej ssania i troche gazyu...śmiga jak sam zły
SUZUKI RF 600R - aktualnie
PZDR !
SUZUKI GSX 600F do 2008r
SUZUKI GSX RR 600 do 2015r
SUZUKI RF 600R - aktualnie
Jak mozesz to zdradz mi ile Cie kosztowala przyjemnosc zrobienia pelnego serwisu rozrzadu...Czaruś pisze:okazało się że każda świeca była inna i miały właśnie przebicie !!!
W chwili obecnje jest na serwisie własnie wymiana świec,regulacja zaworów czyszczenie gaźników wymiana rozrządu klocków płynów itd
No i pusty portfel