GSXR 750W z 1995r nie pali :(

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy Super Sport, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: Emil

ODPOWIEDZ
Czaruś

GSXR 750W z 1995r nie pali :(

Post autor: Czaruś »

Witam dziś jakoś z rana korciło mnie aby odpalić moto w sumie to nie ma owiewek bo poszły do lakieru ale wszystkie inne podzespoły do zapalenia są !!!
Więc włożyłem naładowany akumulator otowrzyłem ssanie przekręciłem kilka razy aby zassał i no i kręce a tu tylko takie jak by chciał zapalić ale nie apli tylko odbija moto stało ponad 3 miechy bez ruszania ale przed 3 miesiacami paliło i jeździło jak złoto więc co się mogło stać czy się zastał czy nie wiem nie może paliwa zasać albo to tak długa trwa męczyłem się z pół godziny i ciągle taki odbijanie Co zrobić aby moto zapaliło macie może jakis sposób ???
Mam GSXR 750W z 1995r !!!
herbatnik

Post autor: herbatnik »

Świeczki wykręcić, wyczyścić, wysuszyć i będzie git. Pozatym jak się "kręci" to tak żeby odpalił, a nie "zassał" bo można właśnie zalać-moje zdanie A jeżeli nie masz baku tylko odpalasz ze strzykawki to trzeba zatkać podciśnienie
Pepes

Post autor: Pepes »

Ja miałem podobnie tez zarzuciło świece jak cholera w ogóle nawet odezwać się nie chciał ale popróbowałem kilka razy na pycha bo w tedy robi bardzo mocną iskrę bo rozrusznik nie kręci, Po paru razach stanąłem i zacząłem kręcić tylko nie dodawaj gazu bo znowu zaleje na ssaniu, pokręciłem chwile i wreszcie załapał. Ale jak masz hwile to napewno leprza metoda wykręcić i przeczyścić.
Matek

Post autor: Matek »

ach... ja tez mialem problemy z odpaleniem swojego GIXER-a po zimowym snie... ale na szczescie sie udalo:D:D:D
Hans

Post autor: Hans »

Witam, nie wiem czy akurat w tym tki problem, ale ja zawsze po dluzszej przerwie przed odpaleniem zalewam gazniki czyli PRI po paru sekundach z powrotem na ON i dopiero krece, zazwyczaj odpala za pierwszym badz za drugim razem.
Powodzenia
strejcher
Podpatrywacz
Województwo: świat i okolice
Kontakt:

Post autor: strejcher »

Ja robie zupełnie tak samo.....chwile kręce go "na sucho" bez sania i bez gazu....troche zaskoczy i gaśnie.
Później na pół ssania...i zaczyna chodzić....stopniowo wiecej ssania i troche gazyu...śmiga jak sam zły ;-)

SUZUKI GSX 600F do 2008r
SUZUKI GSX RR 600 do 2015r
SUZUKI RF 600R - aktualnie ;-)
Gixxer

Post autor: Gixxer »

Swiece wymien na nowe i zagada :wink:
Tylko zeby akumulator byl w 100% sprawny bo znow Ci moze swiece zabic...
Czaruś

okazało się że każda świeca była inna i miały właśnie przebicie !!!
W chwili obecnje jest na serwisie własnie wymiana świec,regulacja zaworów czyszczenie gaźników wymiana rozrządu klocków płynów itd :)
No i pusty portfel :(
Czaruś

No racja będzie jak nówka w sumie to nie żałuje to się robi raz na jakiś czas nie co miesiąć aaa nie lubie jeździć moto którego coś boli po pierwsze to niebezpieczne aaa po drugie nie moralne względem motocykla :lol: Pozdro
jarekk

Post autor: jarekk »

Czaruś pisze:okazało się że każda świeca była inna i miały właśnie przebicie !!!
W chwili obecnje jest na serwisie własnie wymiana świec,regulacja zaworów czyszczenie gaźników wymiana rozrządu klocków płynów itd :)
No i pusty portfel :(
Jak mozesz to zdradz mi ile Cie kosztowala przyjemnosc zrobienia pelnego serwisu rozrzadu...
ODPOWIEDZ