GSX-R 750W '95 Jaki olej przy 70000km??

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy Super Sport, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: Emil

ODPOWIEDZ
jarekk

GSX-R 750W '95 Jaki olej przy 70000km??

Post autor: jarekk »

Witam

Mam problem z doborem odpowiedniego oleju silnikowego do mojego moto Prosze nie dawac mi rad typu "Uzyj opcji szukaj" etc-sprawa wydaje mi sie byc indywidualna dodatkowo nie znam sie na mechanice :oops: ...

Otoz posiadam moto jak w tytule tematu Motorek na poczatku ubieglego sezonu przy przebiego ok 63000km zalalem olejem Castrol R4 Superbike 10W 50 (pelny syntetyk) Na 8000km ktore nawinolem w sezonie spalil mi ok 1l oleju (to chyba nie jest zle) Obecnie motorek ma najechane nieco ponad 70000km i tu pojawia sie moje pytanie Skoro na wspomniane 8000km spalil mi 1l oleju tzn chyba ze silnik znajduje sie w dobrej kondycji Jaki olej powinienem zalac mu w tym sezonie Nadal pelny syntetyk czy moze zejsc juz na polsytetyk (z racji przebiegu)? Ktorego mechanika bym nie pytal to kazdy mowi inaczej Jak padam przebieg to robia wielkie oczy-karza robic pomiar sprezania etc Byli i tacy co krzyczeli cos o oleju mineralnym! Podpowiedzcie mi co byloby najlepszym wyborem (moze Castrol GPS 10W 40 polsyntetyk?) Dodam ze silnik jak na Suzuki wydaje sie pracowac kulturalnie-opinia mechanika Nie kopci nawet przy porzadnym odkreceniu manetki pali bez zarzutu usw Szczegolnie zalezy mi na opiniach osob pracujacych w branzy Sorry jesli pytanie jest nudne-wiem ze temat byl maglowany niejednokrotnie...
szałas

Post autor: szałas »

Czesć , teżmam aktualnie gsxr750w i zalewam go MOTUL 5100 ESTER 10W40, to b.dobry olej, motocykl się wyciszył,i wszystko jest ok.pozdro narazie :wink: yoyoyo gsxr is the best!!! :twisted:
Pepes

Post autor: Pepes »

Lej taki olej jaki jest zalecany albo na jakim ten motor jeździł do teraz nie zmieniaj oleju na inny.
Czaruś

Post autor: Czaruś »

Też jestem posiadaczem takiego moto ale wiesz że on jako nowy był zalewany półsyntetykiem !!! A nie syntetycznym w 100% Olej półsyntetyczny zaleca producent raczej tak mi sie wydaje z tego co czytałem ja leje Castrol GPS i nie narzekam :) Pozdro !!!
autsider0412

Post autor: autsider0412 »

a ja uważam że jezeli jeździłeś na syntetyku to niezmieniaj go na gorszy ...lej nadal full syntetyk napewno niezaszkodzi .......
ODPOWIEDZ