Witam
Mam problem z doborem odpowiedniego oleju silnikowego do mojego moto Prosze nie dawac mi rad typu "Uzyj opcji szukaj" etc-sprawa wydaje mi sie byc indywidualna dodatkowo nie znam sie na mechanice :oops: ...
Otoz posiadam moto jak w tytule tematu Motorek na poczatku ubieglego sezonu przy przebiego ok 63000km zalalem olejem Castrol R4 Superbike 10W 50 (pelny syntetyk) Na 8000km ktore nawinolem w sezonie spalil mi ok 1l oleju (to chyba nie jest zle) Obecnie motorek ma najechane nieco ponad 70000km i tu pojawia sie moje pytanie Skoro na wspomniane 8000km spalil mi 1l oleju tzn chyba ze silnik znajduje sie w dobrej kondycji Jaki olej powinienem zalac mu w tym sezonie Nadal pelny syntetyk czy moze zejsc juz na polsytetyk (z racji przebiegu)? Ktorego mechanika bym nie pytal to kazdy mowi inaczej Jak padam przebieg to robia wielkie oczy-karza robic pomiar sprezania etc Byli i tacy co krzyczeli cos o oleju mineralnym! Podpowiedzcie mi co byloby najlepszym wyborem (moze Castrol GPS 10W 40 polsyntetyk?) Dodam ze silnik jak na Suzuki wydaje sie pracowac kulturalnie-opinia mechanika Nie kopci nawet przy porzadnym odkreceniu manetki pali bez zarzutu usw Szczegolnie zalezy mi na opiniach osob pracujacych w branzy Sorry jesli pytanie jest nudne-wiem ze temat byl maglowany niejednokrotnie...
GSX-R 750W '95 Jaki olej przy 70000km??
Moderator: Emil