Metzeler czy Dunlop?

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy Chopper i Cruiser, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...
ODPOWIEDZ
Zygzak
Śmigający inaczej...
Województwo: mazowieckie

Metzeler czy Dunlop?

Post autor: Zygzak »

Pytanie jak w temacie.
Nadmieniam, że nie chodzi mi o wyjaśnienie kwestii "dlaczego?" producent X czy producent Y, jednak jeśli uznacie że chcecie uzasadnic swój głos - będę wdzięczny za każdą pochlebną lub krytyczną uwagę. Chcę traktować wynik jako pomocny mi w podjęciu ostatecznej decyzji w kwestii wyboru. Dotychczasowe doświadczenia motoryzacyjne, wnioski i uzyskiwane opnie postawiły tychże dwóch producentów na szali w pozycji "równowaga" (plusy X-a uzupełniają minusy Y-ka - i vice versa :roll: ). Teraz mam nadzieję, że pomożecie mi tę szalę przeważyć, a ewentualne skutki opiszę w przyszłości. Dzięki Wszystkim :moto:

Pozdrawiam. Zygzak~~
bogdi64
BS Brother
BS Brother
Województwo: dolnośląskie
Otrzymane Polubienia: 2

Post autor: bogdi64 »

używam metzeler, jak narazie bez zastrzeżeń, co do granic możliwości w prowadzeniu, ciężko określić (nie ten typ motoru), do tej pory mnie nie zaskoczyły, w miarę przyzwoita wytrzymałość, odnośnie pirelli to tylko na podstawie auto, mimo, że bieżnik przyzwoity to właściwości przyczepności straciły :cry:
http://picasaweb.google.pl/Bogdi64
--------------------------------------
dwa garnki V - na dwóch kołach :)
A1 RH-
tel. 0603 765 563
slawekw321
BS Brother
BS Brother
Województwo: śląskie

Post autor: slawekw321 »

Metzeler czy Dunlop ?

zdecydowanie polecam Dunlop, jest mniej śliski
ale do końca nie można porównywać ogólnie firm, każda ma lepsze i gorsze modele ja miałem D404 lub D204, już dokładnie nie pamiętam - były rewelacyjne.

może Letko się wypowie, ma doświadczenie :D :D

pzdr Sławek
TEL 603-976-803
GG 100278

1/2 - DL 650

http://s225.chomikuj.pl/ChomikImage.asp ... d=87428071
letko
BS Brother
BS Brother
Województwo: śląskie

Post autor: letko »

Niestety tak jak w każdej dziedzinie nie ma złotego środka.
Każda firma ma swoje lepsze i gorsze opony.Ja niestety nie jeździłem na wszystkich i tylko testerzy mogą cokolwiek powiedzieć coś na ten temat.
W Intruderze miałem Dunlopa i kilka razy przekonałem się o jego dobrym zachowaniu na mokrej nawierzchni. Na V-stromie mam Bridgestona i jemu nie wierzę do końca nawet na suchej nawierzchni, pomimo tego że Bridgestony bodajże model B20 (i jeszcze któryś teraz nie chcę nikogo wprowadzić w błąd ) są podobno super.
Wydaje mi się że jeżeli do Choppera - Cruisera to Dunlop jest bardzo dobrym wyborem.
W Życiu Piękne Są Tylko Chwile !
------------------------------------------
Obecnie Kawa Z650
-------------------------------------------
V-Strom DL 650
-----------------------------
był VS 750 Intruder
-----------------------------
602 256 613
Pastor
Zmieniacz Żarówek
Województwo: -

Post autor: Pastor »

Na rynku amerykańskim Metzeler Me 880 uchodzi za najlepsze do Intrudera i podobnych motocykli. Na fabryczne Bridgestone mówią tam Brickstone - chyba nie trzeba tłumaczyć....Dunlopy są OK, ale akurat Dunlopy mam klasyki 19" ale w innym motocyklu. pzdr, Pastor.
ODPOWIEDZ