Pytanie jak w temacie.
Nadmieniam, że nie chodzi mi o wyjaśnienie kwestii "dlaczego?" producent X czy producent Y, jednak jeśli uznacie że chcecie uzasadnic swój głos - będę wdzięczny za każdą pochlebną lub krytyczną uwagę. Chcę traktować wynik jako pomocny mi w podjęciu ostatecznej decyzji w kwestii wyboru. Dotychczasowe doświadczenia motoryzacyjne, wnioski i uzyskiwane opnie postawiły tychże dwóch producentów na szali w pozycji "równowaga" (plusy X-a uzupełniają minusy Y-ka - i vice versa :roll: ). Teraz mam nadzieję, że pomożecie mi tę szalę przeważyć, a ewentualne skutki opiszę w przyszłości. Dzięki Wszystkim :moto:
Pozdrawiam. Zygzak~~
Metzeler czy Dunlop?
-
- BS Brother
- Województwo: dolnośląskie
- Otrzymane Polubienia: 2
używam metzeler, jak narazie bez zastrzeżeń, co do granic możliwości w prowadzeniu, ciężko określić (nie ten typ motoru), do tej pory mnie nie zaskoczyły, w miarę przyzwoita wytrzymałość, odnośnie pirelli to tylko na podstawie auto, mimo, że bieżnik przyzwoity to właściwości przyczepności straciły
http://picasaweb.google.pl/Bogdi64
--------------------------------------
dwa garnki V - na dwóch kołach
A1 RH-
tel. 0603 765 563
--------------------------------------
dwa garnki V - na dwóch kołach
A1 RH-
tel. 0603 765 563
-
- BS Brother
- Województwo: śląskie
-
- BS Brother
- Województwo: śląskie
Niestety tak jak w każdej dziedzinie nie ma złotego środka.
Każda firma ma swoje lepsze i gorsze opony.Ja niestety nie jeździłem na wszystkich i tylko testerzy mogą cokolwiek powiedzieć coś na ten temat.
W Intruderze miałem Dunlopa i kilka razy przekonałem się o jego dobrym zachowaniu na mokrej nawierzchni. Na V-stromie mam Bridgestona i jemu nie wierzę do końca nawet na suchej nawierzchni, pomimo tego że Bridgestony bodajże model B20 (i jeszcze któryś teraz nie chcę nikogo wprowadzić w błąd ) są podobno super.
Wydaje mi się że jeżeli do Choppera - Cruisera to Dunlop jest bardzo dobrym wyborem.
Każda firma ma swoje lepsze i gorsze opony.Ja niestety nie jeździłem na wszystkich i tylko testerzy mogą cokolwiek powiedzieć coś na ten temat.
W Intruderze miałem Dunlopa i kilka razy przekonałem się o jego dobrym zachowaniu na mokrej nawierzchni. Na V-stromie mam Bridgestona i jemu nie wierzę do końca nawet na suchej nawierzchni, pomimo tego że Bridgestony bodajże model B20 (i jeszcze któryś teraz nie chcę nikogo wprowadzić w błąd ) są podobno super.
Wydaje mi się że jeżeli do Choppera - Cruisera to Dunlop jest bardzo dobrym wyborem.
W Życiu Piękne Są Tylko Chwile !
------------------------------------------
Obecnie Kawa Z650
-------------------------------------------
V-Strom DL 650
-----------------------------
był VS 750 Intruder
-----------------------------
602 256 613
------------------------------------------
Obecnie Kawa Z650
-------------------------------------------