GS 500 F - crashpady lub gmole

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy On Road, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: bohas

Abe

GS 500 F - crashpady lub gmole

Post autor: Abe »

Czy może widział ktoś gmole lub crash pady do gs 500 F (!!)
Niestety panowie z Suzuki projektując owiewki dla gs500 nie pozostawili wiele miejsca, ani tez mocowania dla gmoli czy crasów.
Czy ktoś widział takie rzeczy, ma może dostęp, wie kto takie cos robi w zachpom...?
:?:
Emil
Moderator
Moderator
Województwo: mazowieckie
Lokalizacja: Warszawa/okolice ("na wschód, tam gdzie cywilizacja")
Polubił posty: 5
Otrzymane Polubienia: 19

Post autor: Emil »

do "F" to tylko crashpady, nie odstawiaj czoppera ;)
pozdrawiam,
Emil

. . gix 1.6 . . . Duża moc nie zwalnia od myślenia . . . było i się zmyło, jest pomarańczowo-czarny robal
Abe

CrashPady bardzo bym chciał, ale po paru godzinach kombinowania stwierdzam :nie ma gdzie ich zamontować. jedyne miejsce to pierwsza sruba mocujaca silnik, co pociaga za sobą wytoczenie na tokarce wielkich crashow (bardzo dlugich)
aguj

Post autor: aguj »

podobno do CrashPadów są specjalne obejścia które omijają plastyki
(nie trzeba wiercić owiewek)
Ostatnio zmieniony pn, 19 mar 2007, 20:37 przez aguj, łącznie zmieniany 1 raz.
kzabor

Post autor: kzabor »

Z tego co ja się dowiadywałem to nie da się zamocować crashpadów bez wiercenia owiewek. Ale jeśli można to chętnie też przeczytam więcej szczegółów o tych możliwych obejściach.
pozdrawiam
aguj

Post autor: aguj »

po konsultacji z serwisem polandposition dowiedziałem się że crashpady(a tymbardziej obejścia do nich)
do gs500f nie są wogóle przewidziane :cry: ,
więc jezeli ktoś bardzo chce zostaje mu wiercenie owiewek lub własnoręcznie zespawanie obejścia
mungo

Post autor: mungo »

a w Inter motors z kolei Panowie twierdza ze crashpad'y sa i nie trzeba nic wiercic zeby je zalozyc. widzialem to kiedys,ale nie chce sklamac jesli chodzi o dokladne miejsce umocowania. cena bodajze ok. 400zl.
Emil
Moderator
Moderator
Województwo: mazowieckie
Lokalizacja: Warszawa/okolice ("na wschód, tam gdzie cywilizacja")
Polubił posty: 5
Otrzymane Polubienia: 19

Post autor: Emil »

mungo pisze:a w Inter motors (..)i nie trzeba nic wiercic(..)
ty sobie przypomnij czy to na pewno bylo do eFki, chociaz cena sugeruje jakies ostre przejsciowki i kombinacje, co by moglo sie zgadzac
pozdrawiam,
Emil

. . gix 1.6 . . . Duża moc nie zwalnia od myślenia . . . było i się zmyło, jest pomarańczowo-czarny robal
Gixxer

Post autor: Gixxer »

mungo pisze:a w Inter motors z kolei Panowie twierdza ze crashpad'y sa i nie trzeba nic wiercic zeby je zalozyc. widzialem to kiedys,ale nie chce sklamac jesli chodzi o dokladne miejsce umocowania. cena bodajze ok. 400zl.
Taaa...a lyzka na to niemozliwe :wink:

Nie widzialem jeszcze nigdy na rynku crashpadow dedykowanych GS500F a w Inter Motors juz duzo bajek slyszalem :?
Abe

niestety bedzie to troche kosztować, ale postanowiłem zrobić mocowanie crashpadów do mojej F.
Będzie to raczej połączenie crashow z gmolami, ale mam nadzieje ze zda to egzamin przy ewentualnym upadku...

zrobie projekt z rurek miedzianych a następnie poszukam kogoś kto łaskawie wyspawa z rurek.
Znacie może kogoś takiego, kto by się dojął takiego zadania? Planuje to oddac do gościa k.poznania czy jakoś tak - motostel (chyba). mam od niego bagażnik i jestem zadowolony ale nie wiem czy on mi to wykona... :(
ODPOWIEDZ