Witam!
Mam problem z moim Intruderem VS 800 z 1994r. Kiedy jest zimny nie chce odpalić. Żeby zaskoczył muszę trzymać wyciągnięte na maxa ssanie. kiedy puszczę - gaśnie. Jak już trochę pochodzi i się rozgrzeje to zaczyna palić na drugi gar (ten bliżej kierownicy). Sprawdzałem zgodnie z książką obsługi czy dochodzi paliwo do gaźnika i mam wrażenie, że niebardzo. Spuściłem je z komory pływakowej i nie pojawiło się po włączeniu RAN i zapłonu. Stąd też moje pytanie czy włączenie przycisku RAN i włączenie zapłonu powinno spowodować pracę pompy i podanie paliwa do gaźników? Proszę również o kilka danych, których nie potrafię wyczytać z serwisówki po angielsku.
np.: ile wykręcić dysze gaźników,
jaki powinien być luz na pływakach w gaźnikach,
Jaka przerwa na zaworach
A może masz serwisówkę po polsku?
Proszę o jakąś poradę
Robert robber.t@vp.pl
VS 800 - problem z odpalaniem kiedy jest zimny
-
daab
- BS Brother

- Województwo: pomorskie
VS 800 - problem z odpalaniem kiedy jest zimny
Na początku VZ 800 - 96
Później DL 650 - 04
Póżniej GSX 1300 R -
Obecnie też na S..... i z Japonii
Później DL 650 - 04
Póżniej GSX 1300 R -
Obecnie też na S..... i z Japonii
-
kulka
-
Pastor
- Zmieniacz Żarówek
- Województwo: -
Sory, ja w kwestii formalnej - tylny cylinder nie jest drugi tylko pierwszy, konstrukcyjnie to w nim następuje pierwszy strzał iskry i pojawia się pierwsza porcja oleju na czopie, dlatego tak się go określa. Więc może sprawdź tą iskrę czy jest /może padła świeca?/, poza tym po zimie często gaźniki są zasyfione i trzeba je umyć, najlepiej sprawdza się carbcleaner. Dysponuję serwisówką do tego modelu jakby co to mogę podesłać. pzdr, Pastor.
CENTROWANIE KÓŁ, SERWIS ZAWIESZEŃ
PASTOR GARAGE
PASTOR GARAGE