Prostowanie felgi...?

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy On Road, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: bohas

IXIDIGOKI

Prostowanie felgi...?

Post autor: IXIDIGOKI »

No wlasnie...dzisiaj przy dokladnym przyjzeniu sie mojej przedniej feldze, zauwazylem jej skrzywienie :x Po obu stronach rozchodzi sie na zewnatrz. Nie jest to duze rozejscie bo powietrze w oponie trzyma ale jest dosc widoczne i mnie drazni, a przy tym niebezpieczne.

I teraz pytanie: Czy prostujemy taka felge, a jezeli tak to moze wiecie gdzie to robia dobrze?

Dziekoweczka...pozdrawiam :)

...SU-zanna u blacharza...
Desmont
BS Brother
BS Brother
Województwo: śląskie

Post autor: Desmont »

tez mialem krzywke i oczywiscie ze prostujemy :) natomiast gdzie to ci nie powiem bo na slask przeca tego nie sendniesz
PZDR
Desmont
Suzi SV1000S '04 ;) najpiekniejszy dzwiek V-ki.
Co dwie lufy to nie jedna, co akrapki to akrapki

Obrazek Obrazek
GG2404004; tel. 607 082 621; skype: lukasz.pio
GrudiLee

Post autor: GrudiLee »

Lepiej kup nową felgę, można niby prostować, ale może stracić właściwości - wytrzymałość.

Pozdrawiam
Emil
Moderator
Moderator
Województwo: mazowieckie
Lokalizacja: Warszawa/okolice ("na wschód, tam gdzie cywilizacja")
Polubił posty: 5
Otrzymane Polubienia: 17

Post autor: Emil »

przejedz sie na Pulawska do wulkanizatora, tam maja pod drzwiami jak wyglada prostowana alufelga po jezdzie (rozerwana)
pozdrawiam,
Emil

. . gix 1.6 . . . Duża moc nie zwalnia od myślenia . . . było i się zmyło, jest pomarańczowo-czarny robal
thc83

Post autor: thc83 »

Witam!!
W "Giełdzie Motocyklowej" z 03.07r. jakas firma oglaszala sie, ze profesjonalnie prostuje felgi. Niestety nie mam przy sobie tego pisemka bo nie jestem w domu, wiec nie moge ci podac ich numeru telefonu, ale zajrzyj tam...
Pozdrawiam;)
Desmont
BS Brother
BS Brother

nie zgodze sie z Emilem trudno :( a w zasadzie nie do konca sie zgodze
bo oczywiscie wszystko zalezy od roczaju znieksztalcenia...
bo o ile fela nie straci po zgniotce osi wywazenia to spoko mozna prostowac tylko ranty feli
natomiast jesli fela wskazuje obiawy radiacji przy rotacji na wywazeniu to fakt nalezy rozgladnac sie za czyms nie zmeczonym
PZDR
Desmont

Obrazek Obrazek
thc83

Post autor: thc83 »

Ja z Desmontem przybiłbym PIONĘ za to co napisał !!!! Wszystko zależy od rodzaju zniekształcenia.
IXIDIGOKI

A wiec, wtrace sie delikatnie...fela ma 2 nierownosci. Po lewej i po prawej stronie. Na prawde nie sa to jakos bardzo widoczne "rozejscia" Trzeba sie przyjrzec zeby zobaczyc. Gladz na rantach jest ledwo wyczuwalna. Ale co tam...mierzi mnie to zeby ja podprostowac bo lYpy nie lubie :? Zobacze co powiedza magicy od prostowania, a ja sie albo zdecyduje albo nie :)
Desmont
BS Brother
BS Brother

najwazniejsze pytanie jest czy fela stracila os czy nie i pozamiatane.
PZDR
Desmont

Obrazek Obrazek
Kacal

Post autor: Kacal »

Prosze kup nowa felge Bo jak bedziesz sprzedawał moto to wiem ze i tak o tym nie powiesz kupujacemu a lepiej zebys nie dołaczał do ludzi którzy to robiabo tym motorem nie jezdzi sie 60 na godzine
IXIDIGOKI

Kupic nowa felge to nastepny wydatek i to dosyc konkretny(dodam ze mam teraz troche wydatkow)...nad kupnem bede sie zastanawial dopiero wtedy, jezeli na prawde bedzie taka potrzeba. Nie sadze zeby z takim skrzywieniem fela leciala na
"out" Jezeli prostuja, to znaczy ze powinno dac sie to zrobic.

Daje slowo, ze jezeli okaze sie, ze z prostowaniem moze byc problem(choc nie sadze) i znajdzie sie przy tym jakis maly procent niebezpieczenstwa z uzytkowania, to bede musial zacisnac zeby i kupic nowa...no coz. Nie naleze do takich co wciskaja kit za wszelka cene i na pewno nie bede nikogo narazal na utrate zdrowia.

Kacal...skad wiesz, ze Ty nie miales nigdy prostowanej feli...tego nie wiadomo...choc mam wielka nadzieje, ze nie miales :)

Dzieki Panowie za wypowiedzi...chcialem poznac wasze zdanie za co wielkie joł :D
Kacal

Post autor: Kacal »

Tez mam taka nadzieje :D
Darek_Gixer
BS Brother
BS Brother
Województwo: -

Post autor: Darek_Gixer »

Prawie każdy warsztat zajmujący się wulkanizacją prostuje felgi. W każdym razie, jesli nie znajdziesz w Wawie to w Markach znam dwa miejsca. Prostowałem u nich felgi samochodowe.
Jeden namiar to 022 781 20 40 (tam robiłem), drugi (prostowanie/kompleksowa regeneracja) musze podjechać i wziąć telefon.

Pozdrawiam
Kiedyś GSX-R600 K6, teraz Duże enduro i szybki turystyk (do sprzedania)
kom. 510-607-647
sartab

Re: Prostowanie felgi...?

Post autor: sartab »

Odgrzebuję stary temat.
Szukam dobrego fachury w Poznaniu lub Wrocławiu co by obejrzał przednią felgę i powiedział czy cokolwiek z tego będzie. Powoli odbudowuję Dzikusa i ostatnio pojawił się nowy wątek: felga...
Jak ktoś zna kogoś to proszę o info.

Z góry dziękuję.
Piniu
Śmigający inaczej...
Województwo: wielkopolskie
Kontakt:

Re: Prostowanie felgi...?

Post autor: Piniu »

Podobno gdzieś w okolicy Wlkp Giełdy Odzieżowej ul. Głogowska po stronie od Komornik do centrum jest warsztat który ogarnia te tematy.
ODPOWIEDZ