Prostowanie felgi...?
Moderator: bohas
Prostowanie felgi...?
No wlasnie...dzisiaj przy dokladnym przyjzeniu sie mojej przedniej feldze, zauwazylem jej skrzywienie Po obu stronach rozchodzi sie na zewnatrz. Nie jest to duze rozejscie bo powietrze w oponie trzyma ale jest dosc widoczne i mnie drazni, a przy tym niebezpieczne.
I teraz pytanie: Czy prostujemy taka felge, a jezeli tak to moze wiecie gdzie to robia dobrze?
Dziekoweczka...pozdrawiam
...SU-zanna u blacharza...
I teraz pytanie: Czy prostujemy taka felge, a jezeli tak to moze wiecie gdzie to robia dobrze?
Dziekoweczka...pozdrawiam
...SU-zanna u blacharza...
-
- BS Brother
- Województwo: śląskie
nie zgodze sie z Emilem trudno a w zasadzie nie do konca sie zgodze
bo oczywiscie wszystko zalezy od roczaju znieksztalcenia...
bo o ile fela nie straci po zgniotce osi wywazenia to spoko mozna prostowac tylko ranty feli
natomiast jesli fela wskazuje obiawy radiacji przy rotacji na wywazeniu to fakt nalezy rozgladnac sie za czyms nie zmeczonym
bo oczywiscie wszystko zalezy od roczaju znieksztalcenia...
bo o ile fela nie straci po zgniotce osi wywazenia to spoko mozna prostowac tylko ranty feli
natomiast jesli fela wskazuje obiawy radiacji przy rotacji na wywazeniu to fakt nalezy rozgladnac sie za czyms nie zmeczonym
A wiec, wtrace sie delikatnie...fela ma 2 nierownosci. Po lewej i po prawej stronie. Na prawde nie sa to jakos bardzo widoczne "rozejscia" Trzeba sie przyjrzec zeby zobaczyc. Gladz na rantach jest ledwo wyczuwalna. Ale co tam...mierzi mnie to zeby ja podprostowac bo lYpy nie lubie :? Zobacze co powiedza magicy od prostowania, a ja sie albo zdecyduje albo nie
Kupic nowa felge to nastepny wydatek i to dosyc konkretny(dodam ze mam teraz troche wydatkow)...nad kupnem bede sie zastanawial dopiero wtedy, jezeli na prawde bedzie taka potrzeba. Nie sadze zeby z takim skrzywieniem fela leciala na
"out" Jezeli prostuja, to znaczy ze powinno dac sie to zrobic.
Daje slowo, ze jezeli okaze sie, ze z prostowaniem moze byc problem(choc nie sadze) i znajdzie sie przy tym jakis maly procent niebezpieczenstwa z uzytkowania, to bede musial zacisnac zeby i kupic nowa...no coz. Nie naleze do takich co wciskaja kit za wszelka cene i na pewno nie bede nikogo narazal na utrate zdrowia.
Kacal...skad wiesz, ze Ty nie miales nigdy prostowanej feli...tego nie wiadomo...choc mam wielka nadzieje, ze nie miales
Dzieki Panowie za wypowiedzi...chcialem poznac wasze zdanie za co wielkie joł
"out" Jezeli prostuja, to znaczy ze powinno dac sie to zrobic.
Daje slowo, ze jezeli okaze sie, ze z prostowaniem moze byc problem(choc nie sadze) i znajdzie sie przy tym jakis maly procent niebezpieczenstwa z uzytkowania, to bede musial zacisnac zeby i kupic nowa...no coz. Nie naleze do takich co wciskaja kit za wszelka cene i na pewno nie bede nikogo narazal na utrate zdrowia.
Kacal...skad wiesz, ze Ty nie miales nigdy prostowanej feli...tego nie wiadomo...choc mam wielka nadzieje, ze nie miales
Dzieki Panowie za wypowiedzi...chcialem poznac wasze zdanie za co wielkie joł
-
- BS Brother
- Województwo: -
Prawie każdy warsztat zajmujący się wulkanizacją prostuje felgi. W każdym razie, jesli nie znajdziesz w Wawie to w Markach znam dwa miejsca. Prostowałem u nich felgi samochodowe.
Jeden namiar to 022 781 20 40 (tam robiłem), drugi (prostowanie/kompleksowa regeneracja) musze podjechać i wziąć telefon.
Pozdrawiam
Jeden namiar to 022 781 20 40 (tam robiłem), drugi (prostowanie/kompleksowa regeneracja) musze podjechać i wziąć telefon.
Pozdrawiam
Kiedyś GSX-R600 K6, teraz Duże enduro i szybki turystyk (do sprzedania)
kom. 510-607-647
kom. 510-607-647
Re: Prostowanie felgi...?
Odgrzebuję stary temat.
Szukam dobrego fachury w Poznaniu lub Wrocławiu co by obejrzał przednią felgę i powiedział czy cokolwiek z tego będzie. Powoli odbudowuję Dzikusa i ostatnio pojawił się nowy wątek: felga...
Jak ktoś zna kogoś to proszę o info.
Z góry dziękuję.
Szukam dobrego fachury w Poznaniu lub Wrocławiu co by obejrzał przednią felgę i powiedział czy cokolwiek z tego będzie. Powoli odbudowuję Dzikusa i ostatnio pojawił się nowy wątek: felga...
Jak ktoś zna kogoś to proszę o info.
Z góry dziękuję.
-
- Śmigający inaczej...
- Województwo: wielkopolskie
- Kontakt:
Re: Prostowanie felgi...?
Podobno gdzieś w okolicy Wlkp Giełdy Odzieżowej ul. Głogowska po stronie od Komornik do centrum jest warsztat który ogarnia te tematy.