Witam piters !
Mam kłopot z działaniem ligthbarów. podłączyłem zgodnie ze schematem Gradusa/ popatrz w Zrób to sam BS /, przekażnik , przełącznik i zasilanie z istniejącej kostki w lampie do innych odbiorników - wg podobnego Schematu Volusii 800 , ale niestety po właczeniu stacyjki / Intruder C 800/ 2005 r. ligthbary świecą się ciągle - wyłącznik /od Romera Zmiana świateł / nie gasi ICH.Może cos mi doradzisz?
Pozdrawiam - maku
Ps.Do C 800 niema jeszcze dostępnego schematu elektr. co było dystutowane w dziale Chopperiy....BS pod TEMATEM " Co to za kostka..."mój post -Maku
Intruder C 800 - lightbary
-
- BS Brother
- Województwo: dolnośląskie
Ligthbary - podłaczyłem ale nie gasną ?
maku+aku
b.dawno-J... jednoślad - ogar na 19-ch, teraz Intruder C 800 !!! ale zawsze z Plecaczkiem
tel. 0663289500
Email : makuiaku@gmail.com
b.dawno-J... jednoślad - ogar na 19-ch, teraz Intruder C 800 !!! ale zawsze z Plecaczkiem
tel. 0663289500
Email : makuiaku@gmail.com
Witaj Maku! jeżeli lightbary świecą na stałe to:
Ablo masz źle podłączony przekaźnik.
Albo poprostu przęłącznik (od rometa) nie rozłancza układu.
najłatwiej jest to sprawdzić w następujący sposób:
demontujesz przełącznik całkowićie, jeżeli zewrzesz kabelki to lightbary powinny się świecić, jezeli kabelki rozłączysz to powinny zgasnąć. jezeli bedzie tak jak pisze to bedzie wiadmomo ze to wina przełącznika.
a jeżli cały czas lightbary bedą się świecic, bez wzgl;ędu czy kabelki zwarte czy nie, znaczy to że masz źle podłączony przekażnik.
Miałem przy pewnym j jednośladzie.. dodatkowe oświetlenie i nie stosowalem zadnego przekażnika, i nigdy nie miałem problemu z upalającymi się stykami, zawsze wszystko ładnie działało...
ps włącznik miałem od jakiejś starej suszarki do włosów.
Maku życze powodzenia. Napisz jak zrobisz.
Ablo masz źle podłączony przekaźnik.
Albo poprostu przęłącznik (od rometa) nie rozłancza układu.
najłatwiej jest to sprawdzić w następujący sposób:
demontujesz przełącznik całkowićie, jeżeli zewrzesz kabelki to lightbary powinny się świecić, jezeli kabelki rozłączysz to powinny zgasnąć. jezeli bedzie tak jak pisze to bedzie wiadmomo ze to wina przełącznika.
a jeżli cały czas lightbary bedą się świecic, bez wzgl;ędu czy kabelki zwarte czy nie, znaczy to że masz źle podłączony przekażnik.
Miałem przy pewnym j jednośladzie.. dodatkowe oświetlenie i nie stosowalem zadnego przekażnika, i nigdy nie miałem problemu z upalającymi się stykami, zawsze wszystko ładnie działało...
ps włącznik miałem od jakiejś starej suszarki do włosów.
Maku życze powodzenia. Napisz jak zrobisz.