Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy Chopper i Cruiser, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...
Skończył mi się łańcuszek rozrzadu, szukałem w larssonie ale mają tylko z zapinkami, anasz guru Osama powiedział że ma być zakuty. Może ktoś ma namiary gdzie mogę kupić łańcuch, dzwoniłem do Suzuki- cena około 450zł. wydaje mi się trochę zbyt wysoka.
witam ja kupowałem w larsonie Gdańsk 250 zeta plus przesyłka zakuty a założenie kwestia czy potrafisz czy musi być serwis, który nie wiem ile bierze bo z nich nie korzystam. Sezon przejechany nic się nie dzieje a drugi w trakcie Pozdrawiam
instrukcje wysłałem ale z tego co opisałeś to sprawć w jakim stanie są ślizgi
- powinny mieć rynienki prowadzące łańcuch, głębokość na orginale tej rynienki to 2.5 mm
- napinacz , jeżeli wychodzi więcej niż 13mm to oznacza że ślizgi są do wymiany i straciły swoją spręrzstość
- długość łańcucha wydaje mi się jest jeszcze dobra pod warunkiem że dobrze zmierzyłeś
Ten z napinaczem ma wyrażną rynienkę wprawdzie nie mierzyłem ale wydaje mi się że około 2mm, natomiast ten od przodu ma tylko jakby progi ale niezbyt wyrażne.
A może inaczej jaki masz przebieg ogólny i w jakim położeniu jest napinacz (którym ząbku widocznym) na starym łańcuszku, czy w ogóle coś kiedyś było wymieniane i czy i jak silnik pracuje Pozdrawiam