LS 650 Savage - łańcuszek rozrządu

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy Chopper i Cruiser, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...
ODPOWIEDZ
HOSS

LS 650 Savage - łańcuszek rozrządu

Post autor: HOSS »

Skończył mi się łańcuszek rozrzadu, szukałem w larssonie ale mają tylko z zapinkami, anasz guru Osama powiedział że ma być zakuty. Może ktoś ma namiary gdzie mogę kupić łańcuch, dzwoniłem do Suzuki- cena około 450zł. wydaje mi się trochę zbyt wysoka.
Jos.
BS Brother
BS Brother
Województwo: mazowieckie

Post autor: Jos. »

Hoss, jesli chodzi o cene, to ja w tamtym roku z montazem placilam cos okolo 350zl...
LS 650'93 > SV 650s'06 > chwilowy urlop motocyklowy

josss@gazeta.pl
qgel
BS Brother
BS Brother
Województwo: mazowieckie
Polubił posty: 5

Post autor: qgel »

Jos. pisze:Hoss, jesli chodzi o cene, to ja w tamtym roku z montazem placilam cos okolo 350zl...
a ja chyba nawet mniej... Hoss, poszukaj lepiej innego serwisu...
LS 650 Savage`91 ---> GSR600K7 ---> Diablo(GSR600 K6) ---> Rebel 500
tel. 603775119
qgel@wp.pl
A RH+
HOSS

Cena 450zł to cena samego łańcucha w salonie Suzuki, nie zawiera montażu.
klamotolo

Post autor: klamotolo »

witam ja kupowałem w larsonie Gdańsk 250 zeta plus przesyłka zakuty a założenie kwestia czy potrafisz czy musi być serwis, który nie wiem ile bierze bo z nich nie korzystam. Sezon przejechany nic się nie dzieje a drugi w trakcie Pozdrawiam
PIKUŚ

Post autor: PIKUŚ »

instrukcje wysłałem ale z tego co opisałeś to sprawć w jakim stanie są ślizgi
- powinny mieć rynienki prowadzące łańcuch, głębokość na orginale tej rynienki to 2.5 mm
- napinacz , jeżeli wychodzi więcej niż 13mm to oznacza że ślizgi są do wymiany i straciły swoją spręrzstość
- długość łańcucha wydaje mi się jest jeszcze dobra pod warunkiem że dobrze zmierzyłeś
HOSS

Ten z napinaczem ma wyrażną rynienkę wprawdzie nie mierzyłem ale wydaje mi się że około 2mm, natomiast ten od przodu ma tylko jakby progi ale niezbyt wyrażne.
klamotolo

Post autor: klamotolo »

A może inaczej jaki masz przebieg ogólny i w jakim położeniu jest napinacz (którym ząbku widocznym) na starym łańcuszku, czy w ogóle coś kiedyś było wymieniane i czy i jak silnik pracuje Pozdrawiam
HOSS

Przebieg to 38000 ? - tyle przynajmniej jest na liczniku, napinacz był wysunięty około 22-25mm.
karlos66

Post autor: karlos66 »

witam ja mialem wlasnie wymieniany lancuszek. koszt nowego to 300zl.
tyle wzial majster za sprowadzony dla mnie.
pozdrawiam.
ODPOWIEDZ