LS 650 SAVAGE - problem z obrotami

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy Chopper i Cruiser, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...
ODPOWIEDZ
bogdi64
BS Brother
BS Brother
Województwo: dolnośląskie
Otrzymane Polubienia: 2

LS 650 SAVAGE - problem z obrotami

Post autor: bogdi64 »

ssanie, odpalił, zagrzał się, no to jazda 6km - wyprzedzanko i w połowie auta prr, buuum, pchi, łup, pch, pch, łup, lewy pas, pobocze dzikus prycha i nie jedzie, utrzymuje ok 1800obr/min i ni mnie, ni więcej, nawrotka (udało się ruszyć) prychającym z pręd 10km/h w kierunku domu, wyciągnięte ssanie to 2 i 25km/h - trzymając je (botak szarpał, że samo się chowało) już prawie pod domem wejście na obroty, no i testowe śmig ok 15km i wszystko OK - czyżby taki sobie KAPRYSIK DZIKUSA :roll: , bo teraz nie wiem czego nawet szukać :? (przy dodawaniu gazu gasł, no wolnych - gasł, odpalał bardzo ładnie z lekkim gazem - czyli normalnie) :shock: - czy może mieć to wspólne z tym, że gdy postoi 2-3 dni - zapala za 3-4 razem - gdy jeden dzień, zapala od razu (wiem on ma jeździć nie stać) :twisted:
szykuje się na burze więc dziś testów już nie będzie, OBY TO BYł TYLKO JEDNORAZOWY KAPRYS :lol:

PS: albo ktoś puścił klątwę na dolnośląskie
Marysia, - zalało paliwo
Nikona, - załamała ilość części silnikowych leżących na stole
Pushina, - iloś spalonego oleju równa ilości spalonego paliwa
Bogdi, - dzikus kaprysi
Jacek - ma dobrego mechanika (oj daleko)
http://picasaweb.google.pl/Bogdi64
--------------------------------------
dwa garnki V - na dwóch kołach :)
A1 RH-
tel. 0603 765 563
GrudiLee

Post autor: GrudiLee »

paproch w gażniku... tylko sprawdź skąd

Paproch przeleciał i po sprawie
osama
BS Brother
BS Brother
Województwo: śląskie
Otrzymane Polubienia: 15

Post autor: osama »

wedłóg mnie zagięte rurki z podciśnienia lub paliwa
\m/-_-\m/

Nie pisać do mnie PW na forum BS - dzwonić (za rzadko tu jestem)

Był LS 650 Savage '86 BYŁ VS 800 Intruder '92

Lepiej się spóźnić, niż nigdy nie dojechać....

501-749-941
http://www.smugi.pl
email z pytaniami o części: sklep@smugi.pl
email: areknosama2@op.pl
rysio

Post autor: rysio »

Jak miałem za bogatą mieszankę i słabo rozgrzany silnik, to mi się tak mój stary Dzikus zachowywał. Po wymianie wydechu mieszanka była uboższa (co łatwo poznać po wyglądzie świecy) i objaw szarpania i dławienia całkowicie ustąpił.
Pozdrawiam,
bogdi64
BS Brother
BS Brother
Otrzymane Polubienia: 2

Post autor: bogdi64 »

No i chyba wyjaśnił się problem -
po spuszczeniu paliwa z gażnika był w nim czarny pył różnej wielkości (czyba trzeba bardziej uważać na czystość końcówek pistoletów na stacji)

problem 2 z odpalaniem po dłuższym postoju -
śrubka do spuszczania paliwa z gaźnika minimalnie się poluzowała od drgań, więc w dłuższym czasie paliwo bardzo powoli mogło się wysączać (nie by tam uszczelki - nie wiem czy ma być, więc założyłem gumowy oring)

3 OSTRZEŻENIE - w poprzednim moto użyłem płynu do czyszczenia gaźnika (nie pamiętam firmy) - gaźnik został wyczyszczony, bardzo dokładnie włącznie z uszczelkami, miałem gaźnik czysty i cieknący !
http://picasaweb.google.pl/Bogdi64
--------------------------------------
dwa garnki V - na dwóch kołach :)
A1 RH-
tel. 0603 765 563
Maryś
The Real One
The Real One

Post autor: Maryś »

O Bogdi zobaczymy co powie mechanik ja też używałem od czasu do czasu takiego płynu może też wyczyściło gaźniki z tego co nie powinno i dla tego zalało moto paliwem od góry do dołu zobaczymy jaka bedzie diagnoza.

Pozdrawiam :peace:
tel. 601 141 765
Suzuki GSXF 600
Suzuki GSXR 750 SRAD
Suzuki GSXR 1000 K1
Suzuki GSXR 1000K6
Na chwilę obecną K... jednoślad Ninja 250R
klamotolo

Post autor: klamotolo »

A chciałem dodać czy czyste czy pistolet a może chrzczone i nie ważne czy B..czy Sh.. i jaka tam stacja ale pył to tylko szczegół a oka rosole jak to nazwę cholera wie czy wody czy innych wynalazków aż się przeraziłem jakiej wielkości po spuszczeniu paliwa a savagek czuły na różne badziewia Pozdrawiam
ODPOWIEDZ