LS 650 Savage - regulacja obrotów biegu jałowego
LS 650 Savage - regulacja obrotów biegu jałowego
Uszanowanie.
Szukałem w szukaj ale nie znalazłem :roll: Moze ktos wie dokładnie ile obrotów w Savage powinna być wykręcona śruba regulacyjna w gaźniku, ta od biegu jałowego :?: Pozdrawiam
Szukałem w szukaj ale nie znalazłem :roll: Moze ktos wie dokładnie ile obrotów w Savage powinna być wykręcona śruba regulacyjna w gaźniku, ta od biegu jałowego :?: Pozdrawiam
-
- BS Brother
- Województwo: śląskie
- Otrzymane Polubienia: 15
śruba wolnych obrotów czy śruba mieszanki??
bo wygląda to tak jak by Krycha chciał obroty ustawiać, a Lechu ty podajesz skład mieszanki
bo wygląda to tak jak by Krycha chciał obroty ustawiać, a Lechu ty podajesz skład mieszanki
\m/-_-\m/
Nie pisać do mnie PW na forum BS - dzwonić (za rzadko tu jestem)
Był LS 650 Savage '86 BYŁ VS 800 Intruder '92
Lepiej się spóźnić, niż nigdy nie dojechać....
501-749-941
http://www.smugi.pl
email z pytaniami o części: sklep@smugi.pl
email: areknosama2@op.pl
501-749-941
-
- BS Brother
- Otrzymane Polubienia: 15
nigdzie nie pisze o ile należy tę śrubę wykręcić, jedyna zasada jest taka że obroty te powinnu oscylować w okolicy 1100 obr/min, ja miałem jednak ustawionego na ok 900, odpowiednio nisko byle nie zgasł po dodaniu lub odjęciu gazu, oraz by jego praca była równomierna
\m/-_-\m/
501-749-941
501-749-941
-
- BS Brother
- Kontakt:
Nawet nie brałem pod uwagę innej niz skład mieszanki.krycha pisze:ile obrotów w Savage powinna być wykręcona śruba regulacyjna w gaźniku, ta od biegu jałowego
Wykręcanie śruby wolnych obrotów spowoduje zgaśnięcie silnika po pierwsze a po drugie jeśli coś wykręcamy o ileś obrotów to musi być jakieś położenie startowe (wkręcenie na maksa) co w przypadku śruby obrotów skutkowałoby maksymalnym otwarciem przepustnicy i rykiem silnika.
PLATOS VIOLETEROS CLASIKOS CLASIKEROS
RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254
RF 900 R
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254
:piwko2: Yhy. Nie chodzilo o srube regulujacą przepustnicą, bo tą to w zasadzie do woli mozna krecic i bez srubokreta przy np zatrzymaniu na swiatlach, nawet jest zakonczona szajbką za ktora mozna chwycic grabulą i regulowac obrotami pokrecajac raczką lewo prawo. Wtedy mozna np zmniejszyć obroty po przejechaniu kawalka gdy juz silnik sie nagrzeje i podbije troche na obrotach. Mi chodzilo o srube od regulacji obrotów biegu jałowego,czyli składu mieszanki, tą do której dostęp jest w zasadzie tylko za pomocą wąskiego śrubokręta. Patrząc na Dzikiego od tyłu ta sruba jest po prawej stronie gaznika, a ta od przepustnicy po lewej.
Obie mają wpływ na obroty silnika dlatego źle się wyraziłem odpowiadając na pytanie Osamy, że chodzi o tą od wolnych obrotów, miałem na myśli wolne obroty na biegu jałowym którymi reguluje skład mieszanki:oops:
Jeszcze raz dzięki Lechul za 1,75 grabula wszystkim :cheers:
Obie mają wpływ na obroty silnika dlatego źle się wyraziłem odpowiadając na pytanie Osamy, że chodzi o tą od wolnych obrotów, miałem na myśli wolne obroty na biegu jałowym którymi reguluje skład mieszanki:oops:
Jeszcze raz dzięki Lechul za 1,75 grabula wszystkim :cheers:
Ostatnio zmieniony śr, 6 cze 2007, 07:07 przez krycha, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- BS Brother
- Kontakt:
:nono: :nono: :nono: :nie: :nie: :nie: :nono: :nono: :nono: :nie: :nie: :nie: :nono: :nono: :nono: :nie: :nie: :nie: :nono: :nono: :nono: :nie: :nie: :nie:krycha pisze:Nie chodzilo o srube regulujacą przepustnicą, bo tą to w zasadzie do woli mozna krecic (...) za ktora mozna chwycic grabulą i regulowac obrotami pokrecajac raczka lewo prawo (...) mozna np zmniejszyć obroty po przejechaniu kawalka gdy juz silnik sie nagrzeje i podbije troche na obrotach (...)
Tą śrubą nie "pokręca" się w dowolną stronę i w dowolnym czasie. Ustawiasz skład mieszanki (1,75) , regulujesz nią obroty do 1100 +/-100 i finał !!
Jeśli musisz nią krecić, żeby utrzymać moto na obrotach tzn. że gdzieś ssie lewe powietrze lub masz za wysoki stan paliwa w komorze pływakowej lub szwankuje ssanie i czas to naprawić.
RF 900 R
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254
RF 900 R
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254
-
- BS Brother
- Kontakt:
Dokładnie tak. Skombinuj obrotomierz, ustaw obroty i przy dobrze ustalonej mieszance wszystko powinno wrócic do normy.
No chyba, że nazwa "Dzikus" dotyczy również nieregulowalnych obrotów
No chyba, że nazwa "Dzikus" dotyczy również nieregulowalnych obrotów
RF 900 R
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254
RF 900 R
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254