LS 650 kierownica

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy Chopper i Cruiser, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...
ODPOWIEDZ
SID

LS 650 kierownica

Post autor: SID »

Witam wszystkich ! :)
Tym razem zamyslilem sobie takie to 'oswiezenie' swego savaga - chce zamienic kierownice. A wiec, mam standartowa "T" formy kierownice >>> http://www.scootworks.com/swcart/shop/r ... age650.jpg .
A chce mi sie LSL typu DRAGBAR'a >>> http://hyperinzerce.cz/inz/699663-suzuk ... -650-5.jpg czyli inaczej BYCZE ROGI czy jak tam :)
Moze ktos wymenial sobie te kierownice czy cos? :cry:
Mam pare pytan: ciekawe czy nie trzeba bedzie dluzszych linkow(trosikow), czy tez wszystkie wloczniki podejdo i woogole jaka cena takiego steru itd itd... dzieki ! :(
GrudiLee

Post autor: GrudiLee »

A czy się już przymieżałeś do dzikusa z nową kierą, jest inna pozycja i inne prowadzenie, szczególne chodzi o winkle - zupełnie inne skręcanie.

Pozdro
SID

Helo!
Kolega ma wlasnie takie bycze rogi,wiec probowalem jezdzic. Tak, GrudiLee zgadza sie, woogole inna jazda, inne siedzenie i inne skrecanie, ale mi sie jakos spodobalo :) , chociaz mysle, ze gdyby trzeba by bylo pokonac dluzsze dystancje to jazda z tym szerokim sterem bylaby trudna, ale mnie to nie straszy ! :twisted:
osama
BS Brother
BS Brother
Województwo: śląskie
Otrzymane Polubienia: 15

Post autor: osama »

odpowiadam - podpowiadam, sam zmieniałem kierę w Savage z barana na gragbara, i powiem tak, jeżeli prosta kiera nei jest dłuższa niż 900mm a cofnięcie jest nie większe niż 150mm, to wszystko pasuje idealnie.

co do prowadzenia to powiem tak - BOMBA, nie porównywalnie lepsza jazda niż an oryginalnej kierownicy typu Pull back.

Miłej zabawy SID
\m/-_-\m/

Nie pisać do mnie PW na forum BS - dzwonić (za rzadko tu jestem)

Był LS 650 Savage '86 BYŁ VS 800 Intruder '92

Lepiej się spóźnić, niż nigdy nie dojechać....

501-749-941
http://www.smugi.pl
email z pytaniami o części: sklep@smugi.pl
email: areknosama2@op.pl
SID

Czesc Osama! :beer:
osama pisze:....Savage z barana na gragbara....
sory , to baran i dragbar nie jest tosamo? :o Troche sie plocze w tych nazwach, dragbar to jest to czego chce? Bo mam standartowy ster formy T no czyli ten: ftp://uostas.net/SID/mano-foto/bikes-xebra/sid-1-nx.jpg a chce taki: http://img112.imageshack.us/img112/9172/revp9.jpg
I jeszcze , Osama, wiesz jak jestem nie z Polski to troche trudno z terminami , a wiec co to znaczy "cofnięcie jest nie większe niż 150mm" o jakie cofniecie chodzi?
I na koniec jeszcze pytanko Osamie - Osama, mowiles ze zmeniales kierownice, a wiec kupowales w sklepie czy z rak, moze masz jakis nie potrzebny , to bym kupil ! :roll: :D
osama
BS Brother
BS Brother

tłumaczenie :D

baran - wygląda jak baranie rogi, czyli taka jaką teraz masz

Dragbar - prosta kierownica

cofnięcie - chodzi o to jak kierownica jest wygięta do tyłu, wymiary kierownicy to zawsze 4 wymiary - średnica, szerokość, wysokość i wygięcie do tyłu (cofnięcie)

swoją kierownicę kupiłem na motobazarze, teraz jednak do Intruza kupiłem w Louisie, troszkę drożej, ale odpowiedniej średnicy - 1 cal i z pewnością wykonania, dodatkowo zrobiłem otwory przepustowe i przewody elektryczne do przełączników póściłem wewnątrz kierownicy - taki ładny zabieg stylistyczny :D

mam nadzieję że udało mi się wytłumaczyć wszystko dokładnie :peace:
\m/-_-\m/

501-749-941
SID

Dzieki osama ! teraz wszystko rozumiem ! :)
Jade do sklepu obejrzec co majo, moze cos znajde, a jak nie to kupie nikielowana rure i sam bede cos wymyslal :D
Caly proces zmiany kierownicy z fotkami bede rzucal tutaj ... a teraz jade do sklepuUuuuu, dzieki bracia!
SID

No wiec, pobawilem sie w garazu i mam , prawdaz chcialem byczych rogow, ale nie udalo mi sie pieknie wygioc roczki, to zostawilem tak jak jest na foto !
Zachecam, oglodnijcie chlopacy ! :)

Proces po koleji....

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Mysle, ze skonczone chociaz, moze warto by bylo troche podchylic same roczki , bo moze przy dluzszej jazdzie bedo troche kciuki bolec, chociaz nie wiem ... zobacze

Czekam waszego slowa bracia ! :) :beer:
osama
BS Brother
BS Brother

Sid pisze: moze warto by bylo troche podchylic same roczki , bo moze przy dluzszej jazdzie bedo troche kciuki bolec, chociaz nie wiem ... zobacze

Myślę że zobaczysz i to szybko jak przy całkiem prostej kierownicy potrafią kciuki boleć :P, szczególnie lewy :peace:
\m/-_-\m/

501-749-941
Organek

Post autor: Organek »

Brawo! Gratulacje!
Kolejną zaletą tej kierownicy jest to, że widoczność do tyłu ci się poprawiła, bo lusterka szerzej są rozstawione.
Teraz pozbieraj na nową tylnią oponę, bo bieżnika nie widzę :lol:
SID

Osama o tak, przejechalem wczoraj okolo 150km, to cholera bol jest, jagbym pracowal dzien w ogrodzie z szuflem :/

Organek Dzieki ! 8)
Co do lusterek , tak jest lux.
A lysa opona to dobra zauwaga, bo juz dzisiaj upewnilem sie, ze pora na zmiane... - na zakretach tyl mi nosi nieco w boki... :) cholera jasna.
thekamil

Re: LS 650 kierownica

Post autor: thekamil »

ja nigdy nie jechałem savage z oryginalna kierownica :mrgreen:
a na mojej bardzo dobrze mi sie jezdzi :)
PIKUŚ

Re: LS 650 kierownica

Post autor: PIKUŚ »

mam ładną kiere do sprzedania miałem zamontowaną w LS650 bardzo dobrze mi się jeździło moge zdjęcia wysłać na emaila
ODPOWIEDZ