Się chwalę.

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy Chopper i Cruiser, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...
legion

Re: Się chwalę.

Post autor: legion »

gartulacje pieknego moto :) o ile sie nie myle to jest to wersja USA ( taka volusia ichniejsza ) widzialem ten moto u nas w serwisie tylko ze starszy model - kawal motura :)
BALCER
BS Brother
BS Brother
Województwo: mazowieckie

Post autor: BALCER »

tak tak gratulacje,widzę że poprzedni mocno już dawał się we znaki
Pozdrawiam Marek-balcer

VZ 800, VL1500

tel. 604221832
marian07

Post autor: marian07 »

Niestety ten sprzęt ma jedną kolosalną wadę - nie jest mój.
Cóż, nie w każdym domu taka radość ....
stempel

Post autor: stempel »

hehe brachu, a jednak :):) graty wieeeelkie, milego smigania, bezawaryjnosci i do milego na trasie.
isowiec

Post autor: isowiec »

Gratulacje.
osama
BS Brother
BS Brother
Województwo: śląskie
Otrzymane Polubienia: 15

Post autor: osama »

nononooooooooo :brawo:
\m/-_-\m/

Nie pisać do mnie PW na forum BS - dzwonić (za rzadko tu jestem)

Był LS 650 Savage '86 BYŁ VS 800 Intruder '92

Lepiej się spóźnić, niż nigdy nie dojechać....

501-749-941
http://www.smugi.pl
email z pytaniami o części: sklep@smugi.pl
email: areknosama2@op.pl
Dayan

Post autor: Dayan »

loooo marzenie :D szkoda tylko ze koniec sezonu :(
krajek

Post autor: krajek »

Gratuluję!!! Piękna Suzi!!! Nie wiem czy taką sobie kupiłeś czy może inaczej trochę wygląda?
http://moto.allegro.pl/item241517815_su ... 166km.html
kosik
BS Brother
BS Brother
Województwo: podlaskie

Post autor: kosik »

Piekny!!!!!!!!
i te 80 konikow,ach pomarzyc ...
a moze chcesz sie zamienic :wink: :wink: :wink:
gratulacje.
nie przeginaj nie jesteś z gumy

Marauder VZ800 99r sprzedany,obecnie brak
yogurt

Post autor: yogurt »

No to dojechał. Czad maszyna. Wygląda dokładnie tak jak na tym obrazku.

Pierwsze wrażenie: ojesu, jaki brudny... Szmatka w lape i czyszczenie.
Hm, myślałem że będzie większy.
Jakość wykonania na pierwszy rzut oka - typowa dla Suzuki, czyli z zamkniętymi oczami jestem w stanie wskazać charakterystyczne niedoróbki.
Siadam. Ojesu, ta kierownica się do niczego nie nadaje.
Ssanie, kluczyk, knefel, ojesu, to ma być 1400? Brzmi jak WSKa... Wydechy pod nóż, wiem to na pewno.
Jedynka KLONG (nono), dwó... A nie, luz. Dwó... Dwó... Dwó... jka. Ojesu, ta kierownica się naprawdę do niczego nie nadaje. Trójka, uliczka mi się kończy. O! Ma hamulce! I one HAMUJĄ! Nieno, szok! :shock:
Jedynka, zawracam. Dwó... dwó... dwó... SZLAG! ...jka. Co do cholery jest z tymi biegami? :co?: Aha, no tak, niedotarty, może się poprawi potem. Czy już mówiłem, że ta kierownica do niczego się nie nadaje? Nie? No to się nie nadaje.
No to trzeba trochę polatać. Do pracy, potem trochę po mieście itepe. Wow, ale popyrtala, czuć te dwa gary o pojemności większej butelki gorzały każdy. Szybki rzut oka w lusterka - no tak, ładne mam ramiona. Regulacja i... To nie to. Nie widzę co się dzieje za mną! Widzę tylko to co z tyłu jest po lewej i po prawej, a kiedy chcę zobaczyć to co jest za mną, to widzę siebie. Ta kierownica to się do ni...
Hm. W sumie nie jest tak źle. Pozycja nieco przykurczona, więc mniejszy napór wiatru, węższa, hm... W sumie to neutralna dosyć. Nie przeszkadza w kierowaniu. Hmmmmm. Te podnóżki tak blisko w sumie też się sprawdzają... Kurczę!
Dochodzę do dziwnego wniosku: INTRUDER 1400 TO NIE JEST CZOPER. Dobra, ja wiem, że chopper to motocykl o konstrukcji [blablabla], ale jazda Intruzem 1400 nie ma NIC wspólnego z prowadzeniem czopera! To jest naked który wygląda jak czoper :shock: On jeździ, hamuje i skręca! I na koło idzie z gazu, ale to tak nota bene i po cichu :twisted: Gdyby nie te kłopoty z przejściem z jedynki na dwójkę (podejrzewam, że przyczyną może być duży skok dźwigni zmiany biegów - większy niż we wszystkich motocyklach którymi do tej pory jeździłem) to jeździłoby się nim neutralnie. Nudno wręcz :)
W porównaniu z Mobsterkiem moc oddaje znacznie spokojniej - Mobster to był zawadiaka, dziki i nieokrzesany i tak właśnie oddawał moc - czuć było że rwie do przodu. Intruz sprawia wrażenie spokojniejszego, a jednak mimo to... Przyspiesza lepiej!
W zakrętach jeszcze go nie wyczułem, ale z tego, co już przetestowałem, to spokojnie utrzymuje obrany tor jazdy, można go też korygować bez większego stresu. Nie lubi jazdy z prędkościami < 10km/h, ta kierownica jednak daje się we znaki wtedy mocno.

No to na gorąco tyle. Podsumowując:
Zalety:
+ Same :)
Wady:
- Niezby staranne wykończenie
- Kierownica zbyt wąska przy małych prędkościach
- Za krótkie ramiona lusterek do tak wąskiej kierownicy
- Za ciche wydechy

Fotki postaram się zrobić pojutrze :)
figer
BS Brother
BS Brother

Post autor: figer »

Stary dobry yogurt powyzej :mrgreen: :brawo: i bez konserwantow
Gratulacje ;)
ObrazekObrazek
qgel
BS Brother
BS Brother
Polubił posty: 5

Post autor: qgel »

yogurt, Twój opis powinni w reklamie Suzuki cruiser,naked umieścić :brawo: aż zatęskniłem za cruiserem tw...tw...tw..tw..tw...tw...tw :wink:
LS 650 Savage`91 ---> GSR600K7 ---> Diablo(GSR600 K6) ---> Rebel 500
tel. 603775119
qgel@wp.pl
A RH+
Zielony

Post autor: Zielony »

no no... pogratulować :brawo: :brawo: :brawo: :beer:
Fero
BS Brother
BS Brother
Województwo: śląskie

Post autor: Fero »

Yogurt, zajefajny opis wrażeń, wskazówki dotyczące przeróbek i rozwiązań które poprawią wrażenia z jazdy przekażę Ci w Kamieńczyku, na podstawie mojego, ale wszyscy liczymy na to że prezentacja Twojego nowego zakupu będzie właśnie taka:
http://www.youtube.com/watch?v=GvSnIsdLBCQ&NR=1
Fero
Intruder VS 1400
kom. 601479029
bogdi64
BS Brother
BS Brother
Województwo: dolnośląskie
Otrzymane Polubienia: 2

Post autor: bogdi64 »

ale żeś smaka narobił, wychodzę przed dom i biorę połówkę ..... twojego moto na przejażdżkę :wink: , a widok we wrocku będzie piękny, i czekam na słuszny dźwięk
http://picasaweb.google.pl/Bogdi64
--------------------------------------
dwa garnki V - na dwóch kołach :)
A1 RH-
tel. 0603 765 563
ODPOWIEDZ