Wieć tak, posłuchałem co poniektórych i nalałem 15W Bell-Rey Jest git :spoko: :mrgreen: Nawinałem w sobotę i niedzielę niecałe 400 km i musze powiedzieć, ze jest całkiem inna jazda. Fakt, ze temp. oscylowała w okolicach 6-10 stopni więc olej jest gęstszy niż np. w lato przy temp. 30 stopni ale jest o wiele lepiej niż na 10W.
Dzięki za sugestie
olej do amortyzatorów
Moderator: bohas
-
- BS Admin
- Województwo: mazowieckie
- Polubił posty: 164
- Otrzymane Polubienia: 17
- Kontakt:
Re: olej do amortyzatorów
Ponowię temacik bo wiosnę zapowiadają ( tak się troszkę oszukuję )
Jaki olej w zawiasie do d.Bandziorka na szybką ale nie torową jazdę ( i ile ) ??
Jaki olej w zawiasie do d.Bandziorka na szybką ale nie torową jazdę ( i ile ) ??
Motocykl... i do pełni szczęścia już tylko chwila... chwila wolnego, pogoda i kompan na kole.
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
Daniel
501484808
CX500E=>B12sK6=>GSF1250GT=>
AN400=>CBF1000=>1200RT&1200GS
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
Daniel
501484808
CX500E=>B12sK6=>GSF1250GT=>
AN400=>CBF1000=>1200RT&1200GS
Wiesz co zawsze jest takie wyjście żeby zadzwonić do informatora który pracuje w serwisie- salonie (np. adu)
lub wlać tyle samo oleju ile wylałeś, bo jak ci nigdzie nie puszczał przez uszczelniacz to na pewno masz odpowiednią ilość, a co do lepkości to do tej wagi motocykla myślę że 15W będzie odpowiedni, ale lepiej zapytać się informatora
lub wlać tyle samo oleju ile wylałeś, bo jak ci nigdzie nie puszczał przez uszczelniacz to na pewno masz odpowiednią ilość, a co do lepkości to do tej wagi motocykla myślę że 15W będzie odpowiedni, ale lepiej zapytać się informatora
Suzuki GSF 1200s k6 Bandit
-
- BS Brother
- Województwo: podkarpackie
Polecałbym Ci zalanie 15W. Jeździłem kiedyś na Motul 20W Heavy (na GS 550) i niestety olej się nie sprawdził, zdecydowanie za twarde zawieszenie i mocno odczuwały to nadgarstki. Obecnie (GSF600) mam zalany Motul 15W, przejeździłem na nim 1 sezon i jestem zadowolony. Poprzednio był 10W - różnica bardzo zauważalna, komfort jazdy nie zmniejszył się drastycznie a różnice w prowadzeniu czuć zwłaszcza na ostrzejszych winkielkach (i np. bardziej nierównej nawierzchni). Porównanie miałem w sumie z godziny na godzine, ponieważ zaraz po tym jak wymieniełem olej wyprowadziłem maszynkę na spacer . Wszystko zależy od zastosowania i własnych preferencji, więc moim zdaniem jeśli jazda turystyczno-sportowa to 15W.
Odnośnie ilości oleju, którą trzeba wlać to sprawdź w serwisówce, a jeśli jej nie masz to na pewno znajdziesz gdzieś na necie.
Odnośnie ilości oleju, którą trzeba wlać to sprawdź w serwisówce, a jeśli jej nie masz to na pewno znajdziesz gdzieś na necie.
(motoryna, komarek, wsk-125, simsonek)->jazda na moto kumpli->GS500E 1978 r.->CZARNE B6 K1
http://www.bikepics.com/members/glossy/
http://www.bikepics.com/members/glossy/