Czołem,
Temat już kilkakrotnie poruszany więc wybaczcie jeśli częściowo się powtórzy.
Pytanie dotyczy opon, których cena jest raczej podobna. Zależy mi na (1) pewnym prowadzeniu w zakrętach, (2) przy prędkościach max 215 km/h, (3) mozliwie dobrym prowadzniu na mokrym / w deszczu.
Od Waszych typów uzależniony będzie mój jutrzejszy wybór!
Dzięki za pomoc
Hube
Opony... raz kolejny
Moderator: bohas
-
- BS Brother
- Województwo: podlaskie
Re: Opony... raz kolejny
Hube, nie wiem czemu porównójesz do MT01 akurat B-Kinga.
Porównywanie czegoś co nie ma mocy, do czegoś co jest lokomotywą jest nie na miejscu
Porównywanie czegoś co nie ma mocy, do czegoś co jest lokomotywą jest nie na miejscu
mobile: +48 888 587 587
Prawie taki sam moment moment (150Nm - 146Nm).
Prawie taka sama waga (243kg - 235kg).
Prawie ten sam rozmiar laczka.
Prawie to samo przeznaczenie.
Prawie... robi różnicę!
Niestety nie jeździłem na B-Kingu więc nie wiem, który z nich jest lokomotywą, a który ją udaje.
A Ty Remi już nie nie mądrz, tylko weź udział w ankiecie, bo jutro muszę zamówić opony.
EDIT:
Opony, aby były w terminie musiałem zamówić już dzisiaj. Wybór padł na Michalinę, ale możecie kontynuować ankietę, aby utwierdzić mnie w wyborze. Dzięki.
Prawie taka sama waga (243kg - 235kg).
Prawie ten sam rozmiar laczka.
Prawie to samo przeznaczenie.
Prawie... robi różnicę!
Niestety nie jeździłem na B-Kingu więc nie wiem, który z nich jest lokomotywą, a który ją udaje.
A Ty Remi już nie nie mądrz, tylko weź udział w ankiecie, bo jutro muszę zamówić opony.
EDIT:
Opony, aby były w terminie musiałem zamówić już dzisiaj. Wybór padł na Michalinę, ale możecie kontynuować ankietę, aby utwierdzić mnie w wyborze. Dzięki.
-
- Moderator
- Województwo: mazowieckie
- Lokalizacja: Warszawa/okolice ("na wschód, tam gdzie cywilizacja")
- Polubił posty: 5
- Otrzymane Polubienia: 17
po pierwsze nie wiem skad wziales te ceny - poszukaj, znajdziesz taniej
po drugie corsa3/power 2ct/qualifier RR to troche cos innego niz corsa/power/qualifier (te pierwsze maja po bokach miekka gume, po srodku jest to ta sama opona)
po trzecie zakup dwuskladnikowej do "czopera" to troche marnowanie kasy, wersje jednoskladnikowe sa tansze, przyzwoicie trzymaja a i tak nie bedziesz jezdzil po krawedziach - dodatkowo moze kup cos bardziej wzmocnione/turystyczne? przy takim momencie jak bedziesz dawal gwaltownie w palnik to Ci te gumy wytrzymaja kolo 4kkm (EvilD moze zaswiadczyc
)
w odpowiedzi na ankiete: corsa i power - swietne opony, metzelera nie znam (ale to chyba ta sama fabryka robi co pirelli) natomiast qualifier (qualifier-qualifier, Ty wymieniles cos chyba nowszego) troche mniej mi podszedl, dluzej sie nagrzewa i na zimnym sie slizga
corsa 1 - mialem w k3, zachwycony bylem, jak dla mnie z dostepnych wtedy na rynku jedynie supercorsa pro byla lepsza
corsa 3 - jezdzilem 600, nie podeszly mi zupelnie, ale to byla raczej wina nowego moto i braku ustawienia zawieszenia, traktujmy to jako "blad pomiaru";
power 2ct - zalozylem do 600 na wyjazd w alpy, bylem zachwycony przyczepnoscia i wyczuciem, jedyny mankament to guma na bokach strasznie szybko sie zaczela konczyc, godzina winklowania i bylo widac zuzycie (srodek trzymal i trzymal, 4.5kkm prawie jak nowa)
innymi slowy wybieram odpowiedz: "inna"
po drugie corsa3/power 2ct/qualifier RR to troche cos innego niz corsa/power/qualifier (te pierwsze maja po bokach miekka gume, po srodku jest to ta sama opona)
po trzecie zakup dwuskladnikowej do "czopera" to troche marnowanie kasy, wersje jednoskladnikowe sa tansze, przyzwoicie trzymaja a i tak nie bedziesz jezdzil po krawedziach - dodatkowo moze kup cos bardziej wzmocnione/turystyczne? przy takim momencie jak bedziesz dawal gwaltownie w palnik to Ci te gumy wytrzymaja kolo 4kkm (EvilD moze zaswiadczyc
w odpowiedzi na ankiete: corsa i power - swietne opony, metzelera nie znam (ale to chyba ta sama fabryka robi co pirelli) natomiast qualifier (qualifier-qualifier, Ty wymieniles cos chyba nowszego) troche mniej mi podszedl, dluzej sie nagrzewa i na zimnym sie slizga
corsa 1 - mialem w k3, zachwycony bylem, jak dla mnie z dostepnych wtedy na rynku jedynie supercorsa pro byla lepsza
corsa 3 - jezdzilem 600, nie podeszly mi zupelnie, ale to byla raczej wina nowego moto i braku ustawienia zawieszenia, traktujmy to jako "blad pomiaru";
power 2ct - zalozylem do 600 na wyjazd w alpy, bylem zachwycony przyczepnoscia i wyczuciem, jedyny mankament to guma na bokach strasznie szybko sie zaczela konczyc, godzina winklowania i bylo widac zuzycie (srodek trzymal i trzymal, 4.5kkm prawie jak nowa)
innymi slowy wybieram odpowiedz: "inna"
pozdrawiam,
Emil
. . gix 1.6 . . . Duża moc nie zwalnia od myślenia . . . było i się zmyło, jest pomarańczowo-czarny robal
Emil
. . gix 1.6 . . . Duża moc nie zwalnia od myślenia . . . było i się zmyło, jest pomarańczowo-czarny robal
-
- Po drugiej stronie Mocy
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Otrzymane Polubienia: 4
ja używam do podobnego sprzęta conti road attack
zużywam już kolejną parę tych opon i nie chcę innych...
nie trzeba ich rozgrzewać
nie spotkałem się z uślizgiem tyłu
bardzo pewnie trzymają na mokrym
tył wystarcza na ok 10tyś przód 20tyś
bardzo polecam, i naprawdę jestem zadowolony
zużywam już kolejną parę tych opon i nie chcę innych...
nie trzeba ich rozgrzewać
nie spotkałem się z uślizgiem tyłu
bardzo pewnie trzymają na mokrym
tył wystarcza na ok 10tyś przód 20tyś
bardzo polecam, i naprawdę jestem zadowolony
był ;
Intruder 750 później X11, nalatałem 64 tyś , to był moment ................12 lat
jest :
"brzydszych nie było" ??............... ważne że w 8 sekund do 200 km/h
Nobody's Perfect
692 49 69 30
Intruder 750 później X11, nalatałem 64 tyś , to był moment ................12 lat
jest :
"brzydszych nie było" ??............... ważne że w 8 sekund do 200 km/h
Nobody's Perfect
nieEmil pisze:Michelin, tylko Michelin. Dobrze zrobiłeś Hube. Jak ja bym chciał takiego sprzęta jak ty.
Po cichu liczyłem także na Twoją rozbudowaną wypowiedź. Cieszy mnie fakt, że odpowiedziałeś: Michelin
-
- Moderator
- Województwo: podkarpackie
- Kontakt:
Hube sprawdź sobie ceny tutaj http://www.draiv.pl
ByłGSR 600A K7 + IXIL
Jest Tiger 1200 Rally Pro
TEL. 608-284-938
Jest Tiger 1200 Rally Pro
TEL. 608-284-938