Scara Rider padła

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy On Road, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: bohas

WolfRaider
BS Brother
BS Brother
Województwo: mazowieckie
Kontakt:

Scara Rider padła

Post autor: WolfRaider »

Mam Scala Rider Teamset. Niestety dwa dni temu padł mi moduł kierowcy - gdy próbuje się go włączyć, tylko cichutko pyka w słuchawkach. A ładować też się nie chce (dioda się nie zapala).
Myślałem, że może po powrocie z Płocka zamókł. Rozebrałem. Ale w środku sucho jak na pustyni.

Nie jest to także kwestia baterii. Ma niecałe dwa lata. Mogłaby paść, tyle, że dzień wcześniej używałem zestawu i było OK. Wyłączyłem i więcej nie udało się odpalić.
A poza tym bateria wymagała ładowania co kilka miesięcy (dosłownie), a więc raczej nie jest to zjechana bateria.

Ktoś ma jakieś doświadczenia z tym?

A może wiecie, kto by to naprawił? Albo gdzie można kupić sam moduł kierowcy (bez słuchawek itp.)? Bo minął już okres gwarancji :/
GS500E `93 - fajne było moto, ale już nie ma
GSF 1250SA K7
bruder
BS Brother
BS Brother

Re: Scara Rider padła

Post autor: bruder »

nie mam doświadczenia ze Scala Rider ale obstawiałbym jednak baterię. W moim alarmie Xena jak sie rozładują baterie, to też pyka co ok 1 sek. Ostatnio pykał sobie prez 2 tygodnie, aż zaniemówił w końcu na amen.
Simson 50 ccm, Dniepr 750, Boulevard C50 - sprzedany
bromic@poczta.onet.pl;
luzik
BS Brother
BS Brother
Województwo: pomorskie

Post autor: luzik »

moj szczal to tez bakterie
GS-F N600 (105000km) --> italian whore (16000 + 14000km++)
It's Good to be Bad :devil:
Emil
Moderator
Moderator
Lokalizacja: Warszawa/okolice ("na wschód, tam gdzie cywilizacja")
Polubił posty: 5
Otrzymane Polubienia: 17

Post autor: Emil »

albo bateria jest dobra tylko elektronika zglupiala, odepnij baterie na jakies 15min i sprobuj potem podlaczyc i podladowac
pozdrawiam,
Emil

. . gix 1.6 . . . Duża moc nie zwalnia od myślenia . . . było i się zmyło, jest pomarańczowo-czarny robal
ODPOWIEDZ