Zaczynam przygodę z jazdą na torze i planuje kupno moto. Ze względu na cenę ( i ewentualną glebe
Będę wdzięczny za pomoc.
Moderator: Emil
no to czemu nie kupiłaś 300-tki ??Ewcia pisze:Jeśli zamierzasz jeździć na "mini torach " to kup 300 jeśli jeenak na torach to 750. Ja osobiscie jeżdżę na 750 k7 i bawie sie na torach gokartowych schodząc do kolana przy 30/40/50 km/h.
Ewcia pisze:Uważam, że wszystko zależy od umiejętności... Większa moc nigdy nie przeszkadza, trzeba nauczyć się nad nią panować![]()
Tego typu przeróbki są na tyle drogie że lepiej od razu kupić "obiekt docelowy" albo zbliżony, stąd moje pytanie.Ewcia pisze:
A co do technicznych szczegółów... zawieszenie, napęd i całą resztę możesz sobie przygotować już pod torowanie we własnym zakresie, wiem, że w Bractwie są takie osoby, które to potrafią i są w stnie Ci pomóc.
Konstrukcja stara ale do nauki w sam raz, sety fabryczne - trochę za nisko i buty trzeba trzymać wysoko i "przy sobie" bo inaczej zaraz łapią asfalt. Długość biegów bardzo dobra, przydałoby się trochę więcej mocy "na dole". Guma 55 już była, środek gumy oczywiście łysy a boki nieruszone. Klasyka. Jak na pierwsze moto (na tor) - bardzo dobre.Emil pisze:K3 to trochę ciężko manewrowe w porównaniu z późniejszymi konstrukcjami - zmień od razu opony na /55 i podnieś mocno tył i podnóżki
Emil pisze:...jak przy wybrakowanych, dwucylindrowych motocyklach bo to lepsze maszyny