newsy z grandysa
Moderator: Emil
-
- Moderator
- Województwo: mazowieckie
- Lokalizacja: Warszawa/okolice ("na wschód, tam gdzie cywilizacja")
- Polubił posty: 5
- Otrzymane Polubienia: 14
newsy z grandysa
dwie ciekawostki, chyba warte odnotowania, dotyczace przyszlego roku:
- na pierwszym grandysie znowu bedzie "Dzien Suzuki"
- znika "GS500 Cup" (to wszyscy pewnie wiedza), ale powstaje "GSX-R Cup" ( :twisted: ), podobno ma byc zrobiony tak, zeby bylo najtaniej jak sie da, rabaty na opony, dopuszczalne wszelkie przerobki, dwuczesciowe kombi, itd - zobaczymy co z tego wyjdzie jak sie oficjalne info pojawi
PS. 2:01.177 i ciagle maleje
- na pierwszym grandysie znowu bedzie "Dzien Suzuki"
- znika "GS500 Cup" (to wszyscy pewnie wiedza), ale powstaje "GSX-R Cup" ( :twisted: ), podobno ma byc zrobiony tak, zeby bylo najtaniej jak sie da, rabaty na opony, dopuszczalne wszelkie przerobki, dwuczesciowe kombi, itd - zobaczymy co z tego wyjdzie jak sie oficjalne info pojawi
PS. 2:01.177 i ciagle maleje
pozdrawiam,
Emil
. . gix 1.6 . . . Duża moc nie zwalnia od myślenia . . . było i się zmyło, jest pomarańczowo-czarny robal
Emil
. . gix 1.6 . . . Duża moc nie zwalnia od myślenia . . . było i się zmyło, jest pomarańczowo-czarny robal
-
- Strzelający z Rury
- Województwo: -
Re: newsy z grandysa
Super, do tego czasu juz na pewno bede na chodzie!Emil pisze:- na pierwszym grandysie znowu bedzie "Dzien Suzuki"
Przeobki chyba powinny byc niedopuszczalne, zeby klasa byla tania. Inaczej wiedzie taki Badziak ze swoim podkreconym GSX-R i wyniki beda dosc monotonne.Emil pisze:- znika "GS500 Cup" (to wszyscy pewnie wiedza), ale powstaje "GSX-R Cup" ( :twisted: ), podobno ma byc zrobiony tak, zeby bylo najtaniej jak sie da, rabaty na opony, dopuszczalne wszelkie przerobki, dwuczesciowe kombi, itd - zobaczymy co z tego wyjdzie jak sie oficjalne info pojawi
No juz ci malutko brakuje do mnie i do magicznej bariery - super!Emil pisze:PS. 2:01.177 i ciagle maleje
<----. Ból trwa chwile, chwała jest na wieki.
<----|========================
<----'
<----|========================
<----'
-
- Moderator
- Lokalizacja: Warszawa/okolice ("na wschód, tam gdzie cywilizacja")
- Polubił posty: 5
- Otrzymane Polubienia: 14
po piersze watpie zeby takiemu Badziakowi czy komus chcialo sie startowac w czyms takim, po drugie obstawiam zakaz startu dla zawodnikow z licencja i pozniej zwyciezcow - jak przy GSEvilD pisze:Przeobki chyba powinny byc niedopuszczalne, zeby klasa byla tania. Inaczej wiedzie taki Badziak ze swoim podkreconym GSX-R i wyniki beda dosc monotonne.
co do redukcji kosztow to nie do konca jest tak - sytuacja z zycia:
1000 k4 po szlifie, spawany/przerobiony dziób, półki od k5 (bo nie mogl kupic k4), dorobiona kratownica pod siedzeniem, skrocona tylko do dlugosci siedzenia kierowcy, sportowe owiewki klejone z syfu jaki tylko udalo sie dorwac, zmienione hamulce i zebatki, przelotowy tlumik itd - bardzo rozsadne przerobki podnoszace wytrzymalosc sprzetu na dzwon (szczegolnie skrocenie kratownicy, czy jak tam sie nazywa) i obnizajace koszty oraz niskim kosztem podnoszace osiagi i dostosowujace do warunkow toru - sprzet juz nie seryjny
Ostatnio zmieniony śr, 30 sie 2006, 23:09 przez Emil, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam,
Emil
Emil
Po pierwsze gratulacje... jest niezly progres :twisted:Emil pisze: PS. 2:01.177 i ciagle maleje
po drugie - super... myslalem o zakupie sprzeta tylko na tor, albo o przerobce mojej SV, ale chyba troszke za slaba jest moja slicznotka... , Trzeba wiec sprawic sobie gsxra i to moze uda sie wystartowac... zawsze to przynajmniej te rabaty na opony dajaEmil pisze: - znika "GS500 Cup" (to wszyscy pewnie wiedza), ale powstaje "GSX-R Cup" ( :twisted: )
Jestem łasy na szczegoly .
-
- BS Brother
Z tego co wiem, Sliger na swojej sv650 teraz w Poznaniu wykrecil 1,55, wiec tak zle nie jest.maziorek pisze:myslalem o zakupie sprzeta tylko na tor, albo o przerobce mojej SV, ale chyba troszke za slaba jest moja slicznotka...
dokładnie - SV w pełni seryjna, wymienione tylko przewody hamulcowe, olej w lagach i opony. Tak więc nie moc sprzęta robi takie wyniki ale...figer pisze:Z tego co wiem, Sliger na swojej sv650 teraz w Poznaniu wykrecil 1,55, wiec tak zle nie jest.maziorek pisze:myslalem o zakupie sprzeta tylko na tor, albo o przerobce mojej SV, ale chyba troszke za slaba jest moja slicznotka...
-
- BS Brother
- Województwo: lubuskie
- Kontakt:
Proszę o potwierdzenie tej informacji 1,55 SV 650 to kosmiczny wynik kto to jest SLIGER ?
W poniższym umieszczam fragment relacji wyników ze strny "Scigacz"
"Rookie
Po odejściu z tej klasy zdecydowanie najszybszego jej zawodnika do klasy SuperBike, Huberta Tomaszewskiego głównym faworytem został Jarosław Rejmann, który bez problemu wygrał wyścig. Wśród około 20 zawodników startujących w klasie Rookie pierwsza 10 spokojnie kręci poniżej 1.50s.
Wyścig:
1. Jarosław Rejamann 17:26.904
2. Uwe Kantin + 3.268
3. Robert Kowalski + 4.771
4. Maciej Manejkowski + 22.108
5. Igor Nowacki + 31.440
6. Piotr Górka + 52.137
7. Rafał Waliłko + 54.853
8. Grzegorz Majewski +1:09.331
9. Krzysztof Gumlak +1:11.356
10. Marcin Adamczewski +1:12.545
Klasyfikacja generalna:
1. Hubert Tomaszewski 104pkt
2. Jarosław Rejamnn 98
3. Igor Nowacki 71
4. Uwe Kantin 57
5. Mariusz Schlotterer 54
6. Adam Kropiwnicki 54
7. Robert Kowalski 53
8. Filip Andrzejewski 40
9. Maciej Manejkowski 31
10. Michał Klejnot 25
SuperStock 600
Podczas ostatniej rundy nareszcie oficjalnie została ogłoszona klasyfikacja klasy SuperStock 600. Teoretycznie wprowadzona była od początku roku, aczkolwiek startowało zbyt mało zawodników na 600’tkach, aby móc ich sklasyfikować. 8 zawodników startowało oczywiście razem z klasą Rookie. Czas najlepszego doszedł nawet do 1.46s. a najsłabszej i jedynej zawodniczki, 2.03s.
Wyniki wyścigu:
1. Jakub Ostański 17:59.736
2. Michał Sikora + 17.068
3. Michał Czochralski + 17.610
4. Tomasz Pukmiel + 30.595
5. Paweł Isański + 38.711
6. Claus Christiensen + 54.124
7. Marcin Mierzwiński 1okr.
8. Anna Sobotka 1okr.
Pretendent
W ostatnim wyścigu Pretendentów, wystartowało ponad 25 zawodników. Dwóch pierwszych zawodników, (którzy jako jedyni schodzili poniżej 1.50s.) przyjechało na motocyklach R1 04’ oraz GSX-R 1000 K5, natomiast trzeci, Zbyszek Kalinowski dojechał na H... jednoślad CBR600F3 97’r!!! Jego najlepszy czas to 1.51s!Wnioski wyciągnąć możecie dalej sami…Dodam tylko, że będąc na torze w Poznaniu nie znalazłem żadnego motocykla (należącego do zawodników) poniżej roku 2000.
Wyścig:
1. Konrad Wilusz 12:58.049
2. Krzysztof Popko + 1.623
3. Zbigniew Kalinowski + 8.213
4. Krzysztof Kalski + 8.514
5. Piotr Kubiak + 20.849
6. Dominik Balcerek + 31.126
7. Jerzy Berger + 31.644
8. Marek Drgas + 36.807
9. Maciej Karczewski + 41.301
10. Damian Marszewski + 48.754
"
biorąc na poważne ten wynik to powinien chłopak szukac sponsora bo jak turystycznym sprzętem kręci taki wynik to powinien w sezon dotrzec do czołówki dajcie mu tylko starego super-sporta
Pozdrawiam
W poniższym umieszczam fragment relacji wyników ze strny "Scigacz"
"Rookie
Po odejściu z tej klasy zdecydowanie najszybszego jej zawodnika do klasy SuperBike, Huberta Tomaszewskiego głównym faworytem został Jarosław Rejmann, który bez problemu wygrał wyścig. Wśród około 20 zawodników startujących w klasie Rookie pierwsza 10 spokojnie kręci poniżej 1.50s.
Wyścig:
1. Jarosław Rejamann 17:26.904
2. Uwe Kantin + 3.268
3. Robert Kowalski + 4.771
4. Maciej Manejkowski + 22.108
5. Igor Nowacki + 31.440
6. Piotr Górka + 52.137
7. Rafał Waliłko + 54.853
8. Grzegorz Majewski +1:09.331
9. Krzysztof Gumlak +1:11.356
10. Marcin Adamczewski +1:12.545
Klasyfikacja generalna:
1. Hubert Tomaszewski 104pkt
2. Jarosław Rejamnn 98
3. Igor Nowacki 71
4. Uwe Kantin 57
5. Mariusz Schlotterer 54
6. Adam Kropiwnicki 54
7. Robert Kowalski 53
8. Filip Andrzejewski 40
9. Maciej Manejkowski 31
10. Michał Klejnot 25
SuperStock 600
Podczas ostatniej rundy nareszcie oficjalnie została ogłoszona klasyfikacja klasy SuperStock 600. Teoretycznie wprowadzona była od początku roku, aczkolwiek startowało zbyt mało zawodników na 600’tkach, aby móc ich sklasyfikować. 8 zawodników startowało oczywiście razem z klasą Rookie. Czas najlepszego doszedł nawet do 1.46s. a najsłabszej i jedynej zawodniczki, 2.03s.
Wyniki wyścigu:
1. Jakub Ostański 17:59.736
2. Michał Sikora + 17.068
3. Michał Czochralski + 17.610
4. Tomasz Pukmiel + 30.595
5. Paweł Isański + 38.711
6. Claus Christiensen + 54.124
7. Marcin Mierzwiński 1okr.
8. Anna Sobotka 1okr.
Pretendent
W ostatnim wyścigu Pretendentów, wystartowało ponad 25 zawodników. Dwóch pierwszych zawodników, (którzy jako jedyni schodzili poniżej 1.50s.) przyjechało na motocyklach R1 04’ oraz GSX-R 1000 K5, natomiast trzeci, Zbyszek Kalinowski dojechał na H... jednoślad CBR600F3 97’r!!! Jego najlepszy czas to 1.51s!Wnioski wyciągnąć możecie dalej sami…Dodam tylko, że będąc na torze w Poznaniu nie znalazłem żadnego motocykla (należącego do zawodników) poniżej roku 2000.
Wyścig:
1. Konrad Wilusz 12:58.049
2. Krzysztof Popko + 1.623
3. Zbigniew Kalinowski + 8.213
4. Krzysztof Kalski + 8.514
5. Piotr Kubiak + 20.849
6. Dominik Balcerek + 31.126
7. Jerzy Berger + 31.644
8. Marek Drgas + 36.807
9. Maciej Karczewski + 41.301
10. Damian Marszewski + 48.754
"
biorąc na poważne ten wynik to powinien chłopak szukac sponsora bo jak turystycznym sprzętem kręci taki wynik to powinien w sezon dotrzec do czołówki dajcie mu tylko starego super-sporta
Pozdrawiam
GSXR1000K5 - przyjacielowi sprzedany, super przerobione a raczej to co z niego zostało.
HUSKWARNA- CROSS tez sprzedany, ale kiedyś wrócę !!!
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Suz ... 1000/50690
Jeśli wola kliknij http://www.pajacyk.pl/
-
- BS Brother
Popelnilem blad - kolega nazywa sie Sligier
Informacje na temat Sligiera zaczerpnalem z tego posta
Trzeba zapytac zamego zainteresowanego - jest zarejestrowany na Naszym Forum http://www.bractwo-suzuki.com.pl/forum/ ... file&u=705
Informacje na temat Sligiera zaczerpnalem z tego posta
Trzeba zapytac zamego zainteresowanego - jest zarejestrowany na Naszym Forum http://www.bractwo-suzuki.com.pl/forum/ ... file&u=705
Wywołano mnie do tablicy, więc jestem Radek w swojej SV'ce zmieniłem tylko przewody hamulcowe na stalowy oplot, nic z kolei nie grzebałem przy zawieszeniu, a to z takiej przyczyny że nie wyrobiłem się czasowo. Za namową kolegów którzy już byli wcześniej specjalnie na Grandysów zakupiłem nowe kapcie - michelinki Power Race Soft - polecam, żadnych uślizgów, jeździło się jak po szynach. Slajdery poździerane, podnóżki też (ta z prawej strony do samego końca). Odnośnie czasów to już pierwszego dnia kręciłem 1:58, w sobotę zostałem przeniesiony do grupy B, w której jeździłem do końca. W sobotę uzyskałem też najlepszy czas 1:55, natomiast w wyścigu (ze startu zatrzymanego) kręciłem następujące czasy na kolejnych okrążeniach:
1. 2.04
2. 1:58
3. 1:58
4. 1:58
5. 1:58
6. 1:56
7. 1:56
Zająłem 22 miejsce na 30 zawodników.
Największym bólem był brak mocy na prostych, objeżdzałem kolesi na zakrętach, po czym oni łykali mnie na prostej pod mostkiem i start/meta, ale w przyszłym sezonie to się zmieni :twisted:
edit: o przepraszam z tego wszystkiego już mi się treningi po.ebały - 1:55 zrobiłem na niedzielnym treningu co zresztą tutaj http://www.mylaps.com/results/newResults.jsp?id=398529 jest udokumentowane (#73, 20-ty czas)
1. 2.04
2. 1:58
3. 1:58
4. 1:58
5. 1:58
6. 1:56
7. 1:56
Zająłem 22 miejsce na 30 zawodników.
Największym bólem był brak mocy na prostych, objeżdzałem kolesi na zakrętach, po czym oni łykali mnie na prostej pod mostkiem i start/meta, ale w przyszłym sezonie to się zmieni :twisted:
edit: o przepraszam z tego wszystkiego już mi się treningi po.ebały - 1:55 zrobiłem na niedzielnym treningu co zresztą tutaj http://www.mylaps.com/results/newResults.jsp?id=398529 jest udokumentowane (#73, 20-ty czas)
-
- BS Brother
- Województwo: lubuskie
- Kontakt:
Witam
Chyle czoło przed Panem SLIGIER ten wynik jest KOZACKI przy tym sprzęcie i na Twoim miejscu pomyślał bym o czymś naprawdę poważnie bo z dobrym sprzętem powinieneś objechać to cało towarzystwo
Pozdrawiam z szacuneczkiem
Chyle czoło przed Panem SLIGIER ten wynik jest KOZACKI przy tym sprzęcie i na Twoim miejscu pomyślał bym o czymś naprawdę poważnie bo z dobrym sprzętem powinieneś objechać to cało towarzystwo
GSXR1000K5 - przyjacielowi sprzedany, super przerobione a raczej to co z niego zostało.
Dzięki wielkie aż się :oops: Wszystko jak zwykle rozbije się o kasę, ale przyznam szczerze że strasznie się zagrzałem i już kombinuję aby w przyszłym sezonie odwiedzić tor jakimś Gixerem :twisted: Rewelacja byłaby jakby się udało wystartować w tym Gsxr Cup Co do bardziej poważnego podejśca do tematu to raczej jest już za późno - lata nie teQuake pisze:Witam