GSX-R 1000 K7 - pierwsze testy

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy Super Sport, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: Emil

studi

Post autor: studi »

fajna dyskusja, ale myślę sobie, ze nikt z nas nie jest w stanie tak naprawdę ocenić różnic w prezentowanych modelach...mozemy dyskutowac o pozycji za kierownicą, wyglądzie i temu podobnych, ale np. różnicy w zawieszeniu?... no gratuluje fachowości... zawieszenie lepsze w K6 czy K7 dobre sobie :wink:

a może inaczej były ustawione?

TomRS z całym należnym szacunkiem - nie ma szans zebys pojechał szybciej na 3/4 niz na litrze po prostu sie nie da, albo Twój sposób jazdy jest zplanowany na 3/4 i nie jestes w stanie przestawic sie na litra.. nawet K6- 3/4 siada przy litrze K3 wiec nie ma mowy o porównaniach...

to bedą raczej nasze subiektywne odczucia niż realne róźnice...

Evild
- przysiądz sie do jednej i drugiej - i oceń, ja bym się nie zastanawiał nad charakterystyką silnika i innych głupotach , tylko wygląd, wygoda i cena..

wybór między dobrym i dobrym jest niemozliwy :wink:
Emil
Moderator
Moderator
Województwo: mazowieckie
Lokalizacja: Warszawa/okolice ("na wschód, tam gdzie cywilizacja")
Polubił posty: 5
Otrzymane Polubienia: 14

Post autor: Emil »

studi pisze: Evild - przysiądz sie do jednej i drugiej - i oceń, ja bym się nie zastanawiał nad charakterystyką silnika i innych głupotach , tylko wygląd, wygoda i cena..
male OT:
Q, Evild nie ma sie co zastanawiac, bierz co jest i docieraj szybko bo ludzie czekaja :lol:
K6 jest, jest tansze, bardziej Ci sie podoba, ma tansze i przede wszystkim dostepne inne tlumiki (bo Ty na pewno bedziesz zmienial, cholera wie po co) to koniec analiz, bierz K6
pozdrawiam,
Emil

. . gix 1.6 . . . Duża moc nie zwalnia od myślenia . . . było i się zmyło, jest pomarańczowo-czarny robal
TomRS

Post autor: TomRS »

Studi - nie wiem, czy zwróciłeś uwagę, że pisałem o swoich odczuciach w temacie zawieszenia - tzn które mi bardziej odpowiadało, a nie o tym ktore jest technologicznie lepsze. To była moja subiektywna ocena, jak zresztą cały mój post. A co do czasów - w zeszłym roku jeździłem litrem (954 ccm), w tym roku byłem raz na torze na 750 i za tym pierwszym razem pojechałem szybciej. I jak zaznaczyłem - to ja nie mogę okiełznać litra na torze i to ja nie pojadę szybciej litrem. Lepszy kierowca na pewno pojedzie szybciej mocniejszym sprzętem. Ale tych co faktycznie potrafią nie ma aż tak wielu, bo niewielu schodzi poniżej 1.39 na litrze, a 1,39 robi 600 prowadzone przez świetnego kierowcę na torze Poznań. A czasy w okolicach 1,50 można wykręcić każdym w miarę aktualnym sprzętem sportowym i tutaj już tylko i wyłącznie umiejętnosci decydują. I tak jak napisałem na końcu pierwszego posta - ja bym wybrał k7, bo mi się na nim wygodniej siedzi, a nie dlatego że ma kilka KM więcej, bo nie są mi niezbędne poprostu.

Pozdrówki
EvilD
Strzelający z Rury
Województwo: -

Post autor: EvilD »

Dzis kolejna przymiarke zrobilem do jednego i drugiego, zeby obiektywnie spojrzec co i jak. Zawiechow nie jestem w stanie ocenic, bo nie jezdzac ani na jednym ani na drugim i tylko teoretyzujac, to osobiscie - bardziej sie "boje" nowszych zawiechow ze wzgledu na regulacje do szybkich i wolnych nierownosci. Juz bez tego swojego K3 regulowalem dluuuugo a co dopiero kolejny element do zgrania. No, ale moze ktos na Poznaniu podpowie co i jak.

Faktycznie tez, na co nie zwracalem uwagi jest mniej miejsca w K7 na rece przy nadgarstkach ze wzgledu na ta beznadziejna, plastikowa nakladke na bak. Ale... ale gdy tak krecilem sobie kierownica w jednym i drugim sprzecie (K6 i K7) to stwierdzilem, ze ten nowy sterowany elektronicznie amorek skretu musi dzialac, bo kiera na postoju 3 razy lzej sie krezi w K7. Fajnie w sumie to dziala.

Podnozki tez stanowia na plus nowego modelu. Od razu przestawilbym je na pozycje "jak najbardziej w tyl". Standardowo jest az za wygodnie. W K6 trzeba by kupic regulacje :)

No i najlepsze. Yoshimura wlasnie wypuscila fajniutka puszke do K7. pojedynczy wydech typu slip-on wtykany zaraz za kolektorem. Nie trzeba wiec wywalac w cholere kasy na zamiane 2 puszek, czyli prawie 3.500zl-, tylko spokojnie puszke jedna, fachowa mozna sobie wstawic.

Szkoda tylko, ze trzeba tyle na niego czekac. Tak czy siak, jutro decyzja.
<----. Ból trwa chwile, chwała jest na wieki.
<----|========================
<----'
EvilD
Strzelający z Rury

No i po decyzji, zamowiony sprzecik jak w stopce :) EvilD is BACK!

PS. Odbior pewnie w przyszlym tygodniu...
<----'
TomRS

Post autor: TomRS »

EvilD pisze:No i po decyzji, zamowiony sprzecik jak w stopce :) EvilD is BACK!

PS. Odbior pewnie w przyszlym tygodniu...

No i gratulacje :) Bedą wyczerpujące informacje z pierwszej ręki :)
Ostatnio zmieniony śr, 11 kwie 2007, 12:27 przez TomRS, łącznie zmieniany 1 raz.
kolas
Strzelający z Rury

Post autor: kolas »

no dobra ale ktory wkoncu ???? no GADAJ!!!!!!

edit.
:oops: nie spojrzalem w podpisie.

Nie no takiemu to dobrze :twisted:
Komarek,TransAlp,BANDIT 1200, GSX-R 1000, 1/2 Burgman 400
Albo GSX-R ... albo NIC!!!! <<< chwilowo nie działa ;)
KTM 990 Adventure
http://www.bikepics.com/members/kolasGSXR/
kom: 796-272-069

https://www.facebook.com/wPogoniZaNaszymiMarzeniami
Emil
Moderator
Moderator
Lokalizacja: Warszawa/okolice ("na wschód, tam gdzie cywilizacja")
Polubił posty: 5
Otrzymane Polubienia: 14

Post autor: Emil »

kolas pisze:no dobra ale ktory wkoncu ???? no GADAJ!!!!!!
jak by ktos inny pytal to bym wysmial, ale Tobie odpowiem bidaku, bo przeciez wiadomo ze sam nie znajdziesz :lol:
w stopce (czyli to na dole pod postem) jest napisane "BLACK GSXR1000K7"
pozdrawiam,
Emil

. . gix 1.6 . . . Duża moc nie zwalnia od myślenia . . . było i się zmyło, jest pomarańczowo-czarny robal
kolas
Strzelający z Rury

Post autor: kolas »

no i nie udalo ci sie Emil :lol:
sam zauwazylem zanim napisales tego swojego zlosliwego posta :lol:
Komarek,TransAlp,BANDIT 1200, GSX-R 1000, 1/2 Burgman 400
Albo GSX-R ... albo NIC!!!! <<< chwilowo nie działa ;)
KTM 990 Adventure
http://www.bikepics.com/members/kolasGSXR/
kom: 796-272-069

https://www.facebook.com/wPogoniZaNaszymiMarzeniami
Antoni
Śmigająca po niebiańskich trasach

Post autor: Antoni »

Emil pisze:[w stopce (czyli to na dole pod postem) jest napisane "BLACK GSXR1000K7"
troche ta informacja w tresci postu "ginie"
8) pierwszy komunikat dla mnie to EvilD is BACK! :D
pozdrawiam,
Antoni
GSX-R 1000 K5
KROPEK
Moderator
Moderator
Województwo: kujawsko-pomorskie
Polubił posty: 17
Otrzymane Polubienia: 22

Post autor: KROPEK »

Witaj ponownie EvilD, mam nadzieję, że wątroba do przyszłego tygodnia wytrzyma :twisted: !! Słuszna decyzja !!
Pozdro
Po całej gamie szybkich Suzuki przyszedł czas na moto dla starszego pana 🥸
B.....jednoślad R1250GS Triple Black
512 272 500
Pit

Post autor: Pit »

Gratulacje!
Z ciekawosci spytam, ile w Polsce kosztuje takie czarne cudo?
EvilD
Strzelający z Rury

Cenniki Suzuki sa bezwzgledne w tej materii, http://www.suzuki-moto.pl/page.php?id=cennik
<----'
Gixxer

Post autor: Gixxer »

Pit pisze:Gratulacje!
Z ciekawosci spytam, ile w Polsce kosztuje takie czarne cudo?
51900zł :wink:
Pit

Post autor: Pit »

Czyli drozej niz w UK, bo tutaj wychodzi 50.120zl (8.950f).
Ciekawe...
ODPOWIEDZ