Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy Super Sport, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...
Czy w waszych moto tylny hamulec blokuje całkowicie koło przy hamowaniu ? U mnie to nawet przy mocnym naciśnięciu nie blokuje.Szczęki i tarcza są jeszcze dość grube, a płyn wymieniłem.
U mnie blokowal w GSX-R1000K3 i pewnie w K7 tez bedzie blokowal. Ale sens blokowania jest taki sam jak np: zalozenie oplotu stalowego na hydraulike sprzega. Nie ma sensu tego hemla w sporcie tak cisnac, wiec bym sie nie przejmowal az tak.
Wedlug mnie to dosc dziwne. Przy sprawnym hamulcu powinienes byc w stanie tak go depnac zeby sie zblokowal. Moze masz brudne/zapieczone tloczki ktore po prostu ledwo sie ruszaja i nie maja sily docinac klockow i ostatecznie tarczy? Kiedy ostatnio rozebrales zacisk, wyjeles tloczki i to wszystko wyczysciles?
Piszesz ze wymieniles plyn, a moze zle odpowietrzyles uklad?
a masz dotarte klocki? na poczatku tez mi nie blokowal
pozdrawiam,
Emil
. . gix 1.6 . . . Duża moc nie zwalnia od myślenia . . . było i się zmyło, jest pomarańczowo-czarny robal . . . było i się zmyło, ale "chyba widziałem kotecka" (Tygrys 1200)
Odpowietrzyć odpowietrzyłem, ale czyszczone to nie były. Będę zmieniał tylna oponę to rozbiorę zacisk. Zastanawiam się czy może nie spróbować regulacji śrubą przy dzwigni ?
Dowiedz sie jakie masz uszczelki w zacisku i je wymien, po wyszczyczeniu tloczkow 'wystajace' powierzchnie nasmaruj ta czerwona mascia zeby brud tak latwo sie nie osadzal... i zacisk powinien pracowac jak nowy.
do tego co mówili przedmówcy dodałby jeszcze stan przewodów...jesli nie były wymieniane, to jak czytam rocznik 93 ma znaczenie...zresztą jak skok dzwigni również...