LS 650 Savage - kontrolka biegu jałowego (luzu)

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy Chopper i Cruiser, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...
ODPOWIEDZ
Organek

LS 650 Savage - kontrolka biegu jałowego (luzu)

Post autor: Organek »

Witajcie.
Mój swieżo zakupiony motorek ma następującą przypadłość:
Kiedy odpalę silnik i wrzucę luz kontrolka zapala się tak jak powinna. Po rozgrzaniu silnika i przejechaniu kilku kiometrów kontrolka ta przestaje działać i kiedy wrzucę luz nie zapala się. Po wygaszeniu silnika i jego wystygnięciu wszystko wraca do normy.
Pewnego razu wyczekałem na uruchomionym silniku moment przejścia stanu z działa w nie działa. Okazało się, że kontrolka najpierw zaczyna mrógać, potem przygasać, a chwilę potem zgasła na stałe. Wobec tego mogę na 100% stwierdzić, że ma to związek z nagrzewającym się silnikiem.
Jak widzicie, to bardzo ciekawe zjawisko :D , ale usterka ta potrafi być bardzo niewygodna.
Może macie jakieś pomysły jak tą sprawę rozwiązać?
bohas
Moderator
Moderator
Województwo: opolskie

Post autor: bohas »

Od strony technicznej wyglada na to, ze padł czujnik. Tak samo miałem z impulsatorem na wale, który podczas nagrzewanie sie silnika przestawał podawać impulsy na moduł i u mnie objawiało sie to brakiem zapłonu (iskry). Musiałem wymienic gdyz innej opcji nie było. W Twoim przypadku jest to na pewno denerwujące ale da sie z tym jezdzić. Zależy jeszcze jakie jest dojście do czujnika, zeby sie do niego dobrac i sprawdzic go po wymontowaniu.
osama
BS Brother
BS Brother
Województwo: śląskie
Otrzymane Polubienia: 15

Post autor: osama »

Bohas pisze:. Zależy jeszcze jakie jest dojście do czujnika, zeby sie do niego dobrac i sprawdzic go po wymontowaniu.
trzeba otworzyć silnik :D
\m/-_-\m/

Nie pisać do mnie PW na forum BS - dzwonić (za rzadko tu jestem)

Był LS 650 Savage '86 BYŁ VS 800 Intruder '92

Lepiej się spóźnić, niż nigdy nie dojechać....

501-749-941
http://www.smugi.pl
email z pytaniami o części: sklep@smugi.pl
email: areknosama2@op.pl
PIKUŚ

czujnik

Post autor: PIKUŚ »

czujnik biegu jałowego jet uszkodzony miałem taki sam przypadek u siebie znajduje sie za koszem sprzęgłowym jet zamontowany na dwóch małych śrubach spróbuj go wymontować może da się go jeszce naprawić jak nie to koszt serwisie to 75 zł
GrudiLee

Post autor: GrudiLee »

:shock: a po co ci jałowy ??????

Sprawdź kable nagrzewanie i czyjniki
Lechul
BS Brother
BS Brother
Województwo: śląskie
Kontakt:

Post autor: Lechul »

GrudiLee pisze: a po co ci jałowy
Jak ci kiedyś te 1200 skoczy do przodu bo "luzu" nie złapiesz to zmienisz zdanie szybko...
GrudiLee pisze:Sprawdź kable nagrzewanie i czyjniki
mógłbyś powstrzymać się od powtarzania zamieszczonych już opinii ??
Proszę :evil:
PLATOS VIOLETEROS CLASIKOS CLASIKEROS
RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254
Obrazek
ODPOWIEDZ