Witajcie.
Mój swieżo zakupiony motorek ma następującą przypadłość:
Kiedy odpalę silnik i wrzucę luz kontrolka zapala się tak jak powinna. Po rozgrzaniu silnika i przejechaniu kilku kiometrów kontrolka ta przestaje działać i kiedy wrzucę luz nie zapala się. Po wygaszeniu silnika i jego wystygnięciu wszystko wraca do normy.
Pewnego razu wyczekałem na uruchomionym silniku moment przejścia stanu z działa w nie działa. Okazało się, że kontrolka najpierw zaczyna mrógać, potem przygasać, a chwilę potem zgasła na stałe. Wobec tego mogę na 100% stwierdzić, że ma to związek z nagrzewającym się silnikiem.
Jak widzicie, to bardzo ciekawe zjawisko , ale usterka ta potrafi być bardzo niewygodna.
Może macie jakieś pomysły jak tą sprawę rozwiązać?
LS 650 Savage - kontrolka biegu jałowego (luzu)
-
- Moderator
- Województwo: opolskie
Od strony technicznej wyglada na to, ze padł czujnik. Tak samo miałem z impulsatorem na wale, który podczas nagrzewanie sie silnika przestawał podawać impulsy na moduł i u mnie objawiało sie to brakiem zapłonu (iskry). Musiałem wymienic gdyz innej opcji nie było. W Twoim przypadku jest to na pewno denerwujące ale da sie z tym jezdzić. Zależy jeszcze jakie jest dojście do czujnika, zeby sie do niego dobrac i sprawdzic go po wymontowaniu.
email: bohas@interia.pl
-
- BS Brother
- Województwo: śląskie
- Otrzymane Polubienia: 15
trzeba otworzyć silnikBohas pisze:. Zależy jeszcze jakie jest dojście do czujnika, zeby sie do niego dobrac i sprawdzic go po wymontowaniu.
\m/-_-\m/
Nie pisać do mnie PW na forum BS - dzwonić (za rzadko tu jestem)
Był LS 650 Savage '86 BYŁ VS 800 Intruder '92
Lepiej się spóźnić, niż nigdy nie dojechać....
501-749-941
http://www.smugi.pl
email z pytaniami o części: sklep@smugi.pl
email: areknosama2@op.pl
Nie pisać do mnie PW na forum BS - dzwonić (za rzadko tu jestem)
Był LS 650 Savage '86 BYŁ VS 800 Intruder '92
Lepiej się spóźnić, niż nigdy nie dojechać....
501-749-941
http://www.smugi.pl
email z pytaniami o części: sklep@smugi.pl
email: areknosama2@op.pl
-
- BS Brother
- Województwo: śląskie
- Kontakt:
Jak ci kiedyś te 1200 skoczy do przodu bo "luzu" nie złapiesz to zmienisz zdanie szybko...GrudiLee pisze: a po co ci jałowy
mógłbyś powstrzymać się od powtarzania zamieszczonych już opinii ??GrudiLee pisze:Sprawdź kable nagrzewanie i czyjniki
Proszę :evil:
PLATOS VIOLETEROS CLASIKOS CLASIKEROS
RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254
RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254